Categories: Borsa

TSKB, 500 Milyon Dolarlık Borçlanma Kararı Aldı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 500 milyon dolarlık bir borçlanma kararı aldı. 30 Ekim 2024 tarihli açıklamaya göre, banka yönetim kurulu, bu tutarda bir borçlanma için genel müdürlüğe yetki verdi.

TSKB’nin Borçlanma Yetkisi Onaylandı

TSKB yönetim kurulu, 500 milyon dolar veya muadili yabancı para ya da Türk Lirası tutarında borçlanma yetkisi verdi. Bu borçlanma, bir veya birden fazla tertipte yurtdışında gerçekleştirilebilecek. Vadesi ve faizi, ihraç tarihindeki piyasa koşullarına göre belirlenecek.

500 Milyon Dolarlık Borçlanma Kararı

Bu borçlanma, tahvil ve/veya finansman bonosu ihracı şeklinde olabilir. Ayrıca, ilave ana sermaye veya katkı sermaye niteliğine sahip borçlanma araçları da ihraç edilebilir. Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılacak başvurular da dahil olmak üzere tüm işlemler, genel müdürlük tarafından yürütülecek.

TSKB’nin 500 milyon dolarlık borçlanma kararı, bankanın büyüme stratejileri doğrultusunda atılmış önemli bir adım. Bu kaynak, bankanın yeni yatırımlarını ve projelerini finanse etmesine olanak sağlayacak.

Enis Mutlu

Ben Enis Mutlu. Borsa İstanbul ve Dünya borsaları üzerine son dakika haberlerini sizlerle paylaşıyorum. Temettü veren hisseler, sermaye artırımları, borsalardaki önemli gelişmeleri haberlerimden takip edebilirsiniz.

Recent Posts

Benzine Yeni Zam Geliyor: Tarih Belli Oldu

Motorinden sonra benzine bir zam daha geliyor. Sektör kaynakları, 17 Nisan Perşembe günü fiyatların yükseleceğini…

4 dakika ago

Fimaks’tan Çiftçilere Yenilik: Yem Otomasyon Merkezi

Fimaks'ın tanıttığı Yem Otomasyon Merkezi, hayvancılıkta verimliliği artırırken çevresel etkileri en aza indiriyor.

6 dakika ago

Türkiye Akaryakıt Kalitesinde Büyük İlerleme Kaydediyor

EPDK'nın AKIS çalışmaları, Türkiye'nin akaryakıt kalitesinde uluslararası standartlara uyum sağladığını ortaya koyuyor.

7 dakika ago

Çin’de Sınır Aşırı Seyahatlerde Rekor Artış

Çin, 2025’in ilk çeyreğinde sınır aşırı seyahatlerde yüzde 15,3 artışla 163 milyon giriş-çıkışa ulaştı.

8 dakika ago

İstiklal Caddesi Ziyaretçi Rekoru Kırdı!

İstanbul'un ünlü alışveriş caddeleri doluluk oranlarıyla dikkat çekiyor. İstiklal Caddesi, 90 milyon ziyaretçiyi ağırladı.

12 dakika ago

Pimco, Türk Tahvil Pozisyonunu Azalttı

Siyasi çalkantılar, Türk tahvillerine yönelik yatırımları etkiliyor. Pimco, riskleri azaltmak için pozisyonunu küçülttü.

12 dakika ago