Categories: Bankacılık

TSKB’nin 2024 yılı dördüncü çeyrek net karı 3.1 milyar TL oldu

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 2024 yılı dördüncü çeyrek finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. , yılın son çeyreğinde önemli bir kar artışı sağladı.

Dördüncü çeyrek finansal sonuçlar açıklandı

TSKB, 2024 yılı dördüncü çeyrek net karını 3.099.085.000 TL olarak açıkladı. Bankanın konsolide olmayan bilançosuna göre elde edilen bu sonuç, güçlü performansın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Banka, yılın son çeyreğinde sağladığı bu kar ile finansal istikrarını bir kez daha ortaya koydu.

12 aylık dönemde yüzde 44 kar artışı

Banka, 1 Ocak – 30 Aralık 2024 döneminde toplam 10.134.599.000 TL net kar elde etti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 7.041.477.000 TL net kar açıklamıştı. Böylece TSKB, yıllık bazda net karını yüzde 44 oranında artırmayı başardı. Bu artış, bankanın stratejik ve etkin yönetim anlayışını yansıtan bir sonuç olarak öne çıkıyor.

Faiz gelirlerinde yüzde 59’luk artış

TSKB, 2024 yılı boyunca toplam 28.643.380.000 TL faiz geliri elde etti. 2023 yılının aynı dönemindeki faiz gelirleri ise 17.982.813.000 TL seviyesindeydi. Bankanın faiz gelirlerinde yüzde 59 oranında gerçekleşen bu artış, piyasa koşullarına uyum sağlama becerisini ve etkin operasyonel yönetimini gösteriyor.

TSKB, 2024 yılında hem net kar hem de faiz gelirlerinde güçlü bir büyüme kaydetti. Bankanın yıllık bazda elde ettiği yüzde 44’lük kar artışı, finansal yapısının sağlamlığını ortaya koyarken, operasyonel başarısının da bir göstergesi oldu. TSKB’nin 2024 yılı performansı, sektöründeki güçlü konumunu bir kez daha kanıtladı.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

Berna Kilerci

Ben Berna Kilerci. 2021 yılından beri Gazetebanka.com bünyesinde Bankacılık haberleri hazırlıyorum. Banka kredileri, mevduatlar, faiz oranları ve bankacılık sektöründeki gelişmeleri haberlerimden takip edebilirsiniz.

Recent Posts

Finans dışı firmaların döviz açığı pandemi sonrası zirveye ulaştı

Türkiye'deki finans dışı sektörlerin döviz açığı kasım ayında 132,8 milyar dolara yükseldi. Bu, pandemi sonrası…

13 saniye ago

ABD’de fabrika siparişlerinde beklenenden büyük düşüş yaşandı

ABD'de Aralık ayında fabrika siparişleri yüzde 0,9 düşerek beklentilerin üzerinde bir gerileme kaydetti. Dayanıklı mal…

20 saniye ago

ABD’de açık iş sayısı beklentilerin altında kaldı

ABD'de açık iş sayısı, aralık ayında 7 milyon 600 bin ile piyasa tahminlerinin altında gerçekleşti.

26 saniye ago

Trabzon Uzungöl’de 63 Turizm İşletmesi Kapatıldı

Uzungöl'de denetimlerde eksiklikleri tespit edilen 63 işletme kapatıldı. Diğer işletmeler de inceleme altında.

33 saniye ago

Estee Lauder çalışan sayısını azaltıyor: Yeniden yapılandırma planı açıklandı

Estee Lauder, 5 bin 800 ila 7 bin çalışanını işten çıkarma kararı aldı. İşte şirketin…

2 dakika ago

TÜFE Verileri Açıklandı: Mevsim Etkilerinden Arındırılmış Artış Yüzde 3,38’i Buldu

TÜİK'in açıkladığı verilere göre ocak ayında mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE, aylık yüzde 3,38 oranında arttı.

2 dakika ago