Türk Telekom’dan Az Gören Çocuklar İçin 50 Yeni Okulda TahtApp Desteği

Türk Telekom'dan Az Gören Çocuklar İçin 50 Yeni Okulda TahtApp Desteği

Türkiye’nin dijital dönüşüm lideri Türk Telekom, az gören çocukların eğitimde eşitlik sağlamak amacıyla geliştirdiği TahtApp uygulamasını 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 50 yeni okulda daha kullanıma sunacak. ‘Günışığı’ projesi kapsamında hayata geçirilen uygulama, az gören çocukların akranlarıyla aynı ortamda eğitim almalarına olanak tanıyor.

TahtApp ile Sınıfta Eşitlik

Türk Telekom’un Engelsiz Yaşama Derneği (EyDer) ile iş birliği içinde yürüttüğü ‘Günışığı’ projesi, az gören çocukların eğitim hayatlarını iyileştirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında geliştirilen TahtApp uygulaması, az gören öğrencilerin sınıfta tahtaya yazılan bilgileri tabletlerine aktararak akranlarıyla eş zamanlı olarak dersleri takip etmelerini sağlıyor.Türk Telekom'dan Az Gören Çocuklar İçin 50 Yeni Okulda TahtApp Desteği

50 Yeni Okulda Daha TahtApp Desteği

TahtApp, bugüne kadar 14 ilde 50 okulda kullanılıyor ve 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 50 yeni okulda daha öğrencilerin hizmetine sunulacak. Ayrıca proje kapsamında eğitimciler ve engelsiz akranlara yönelik farkındalık seminerleri de devam edecek.Türk Telekom'dan Az Gören Çocuklar İçin 50 Yeni Okulda TahtApp Desteği

Teknolojiyi İyilik ve Faydaya Dönüştürmek

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, TahtApp’ın az gören çocukların eğitimde eşitlik sağlamasında önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Önal, ‘Geleceği yeni nesil teknolojilerle şekillendirirken, temas ettiğimiz herkese değer katma vizyonu ile ilerliyoruz.’ diyor ve ‘Türkiye’ye Değer’ anlayışıyla, eğitimde fırsat eşitliğini artıran projelerle topluma katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını vurguluyor.

Türk Telekom, ‘Günışığı’ projesi kapsamında az gören çocuklara sunduğu erken müdahale eğitimleri ve geliştirdiği TahtApp uygulaması ile onların toplumsal hayata eşit koşullarda katılmalarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Türk Telekom, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürmeye devam ederek, daha fazla öğrencinin eğitim hayatına değer katmayı amaçlıyor.

Exit mobile version