Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin yapı kimyasalları sektöründe önemli bir üretici ve ihracatçı ülke olduğunu belirterek, 911 milyon dolarlık ihracat rakamlarını paylaştı.
ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin yapı kimyasalları sektöründe önemli bir üretici ve ihracatçı ülke olduğunu belirterek, özellikle komşu ülkelerle ihracatını her geçen yıl arttırdığını ifade etti. Baran, “Türkiye, ihracatında yer alan ilk 10 pazara, geçtiğimiz yıl 470,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu rakam, toplam ihracat pazarının yaklaşık yarısını oluşturuyor. 2023 yılında dünya ihracatındaki düşüşe rağmen ihracatımız yüzde 7,8 artarak, 911 milyon dolara yükseldi. Böylece Türkiye’nin yapı kimyasalları ihracatının dünya pazarları içindeki payı ise yüzde 2,09’dan yüzde 2,28’e çıktı” dedi.
Baran, deprem kuşağı üzerinde yer alan Türkiye’nin inşaat sektörüne teknolojik, yenilikçi ve güvenilir ürün ve çözümler sağlamadaki önemine de dikkati çekti. Türkiye’nin inşaat sektörüne yapılan yatırımın önemine dikkat çeken Baran, bu yatırımların sektörün büyümesi ve gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Master Builders Solutions CEO’su Boris Gorella da yaptığı konuşmada, iş birliğinin önemine dikkat çekerek “Sadece şirketlerimiz için değil, aynı zamanda inşaat sektörünün ve Türkiye toplumunun geleceği için de büyük umutlar vaat eden bu ortak girişim anlaşmasını resmi olarak imzalamak üzere değerli ortaklarımıza katılmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Gorella, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu ve inşaat piyasasının geniş fırsatlar sunduğunu ifade ederek, sektörün, büyük ölçüde hükümetin altyapı geliştirme, kentleşme ve konut projelerine odaklanması nedeniyle son birkaç on yılda hızlı bir büyüme kaydettiğini belirtti.
Gorella, “Otoyollar, havaalanları, köprüler ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile büyük ölçekli altyapı projeleri gibi önemli girişimler sektörü desteklemiştir ve devlet teşvikleri ve kamu-özel sektör ortaklıkları sektördeki fırsatları desteklemeye devam etmektedir. Sürdürülebilirlik ve modern teknolojinin benimsenmesi, modernleşme ve çevre standartlarını karşılama arayışında olan Türkiye’nin inşaat sektöründe de yükselen trendleridir. Türkiye’nin Avrupa ve Asya arasındaki stratejik konumu, ülkeyi uluslararası inşaat firmaları ve projeleri için bir merkez haline getirmiştir. Sektör ayrıca Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya’daki projelerde de yer alarak Türk müteahhitlerin küresel erişimini gözler önüne seriyor. MBT Tech Genel Müdürü, Suat Seven liderliğinde işletmenin çok yakında faaliyete geçeceğine ve gelişeceğine inancım tam.” diye konuştu.
Nanotek İnşaat Sanayi ve Yapı Malzemeleri Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Beran Beran da Türkiye’nin, dünyanın en büyük yapı kimyasalları pazarlarından birine sahip olduğunu belirterek, “Yapı kimyasalları sektöründe 1,5 milyar pazar büyüklüğü, 350’den fazla üretici bulunmaktadır. 2023 yılında toplam 911 milyon dolarlık ihracat gerçekleşmiştir. Her geçen yıl inşaat sektöründen daha fazla büyüme sağlayan yapı kimyasalları alanındaki yerel uzmanlığımızı köklü bir geçmişe sahip global liderlerden biri olan Master Builders Solutions ile buluşturmaktan mutluyuz” dedi.
ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin yapı kimyasalları sektöründe önemli bir üretici ve ihracatçı ülke olduğunu belirterek, 911 milyon dolarlık ihracat rakamlarını paylaştı.
Euro Bölgesi'nde enflasyon beklentilerin üzerinde. Trump'ın ticaret politikaları, ECB'nin kararlarını zorlaştırıyor.
Getir'in CEO'su Batuhan Gültakan, yönetim kurulu kararıyla gerekçe gösterilmeden görevden alındı. Şirket krizle sarsılıyor.
Alkollü içecek sektöründe fiyatlar yeniden yükseliyor. Yeni zamlar, tüketiciler ve esnaf için zorlu bir dönem…
Aselsan, 2024'te 1 milyar doları aşan ihracat sözleşmesiyle tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı.
Dev bir Dogecoin balinası, 200 milyon DOGE'yi Binance'e taşıdı. Bu transfer, fiyatlar üzerinde baskı oluşturuyor.
Ortaca'da ekmek fiyatı 15 TL'ye, simit ve poğaça fiyatı ise 20 TL'ye yükseldi.