Türkiye Yazılım Sektöründe 30 Milyar Dolarlık Hedef: Yeni Rapor Yayınlandı

Türkiye Yazılım Sektöründe 30 Milyar Dolarlık Hedef: Yeni Rapor Yayınlandı

Türkiye Yazılım Ekosistemine Genel Bakış raporuna göre, yerli yazılım sektörü 30 milyar dolarlık ihracat hedefine doğru ilerliyor.

Yazılım Sektörü İçin Dönüştürücü Bir Dönem

Sistem Global, Kuantum Araştırma ve YASAD tarafından hazırlanan rapor, Türkiye’de faaliyet gösteren yazılım şirketlerinin ekonomiye olan katkılarına, ihracat performanslarına ve son yıllardaki yazılım trendlerine odaklanıyor.Türkiye Yazılım Sektöründe 30 Milyar Dolarlık Hedef: Yeni Rapor Yayınlandı

Türkiye Yazılım Ekosistemine Genel Bakış: Gelişim Alanları ve Hedefler

Raporda, dijital ve yeşil dönüşümün önemi, yazılımda sürdürülebilirlik, alternatif çalışma şekilleri ve yapay zeka gibi konuların sektörün ana gündem maddeleri arasında yer aldığı vurgulanıyor.

İhracat Hedefi: 30 Milyar Dolar

YASAD Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Kamalı, 2023 yılında bilişim ihracatının 3,44 milyar dolara ulaştığını ve 2028 yılı için belirlenen 10 milyar dolarlık ihracat hedefinin 30 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti.

Türkiye Yazılım Ekosistemine Genel Bakış raporu, sektörün büyüme potansiyelini ve gelecek hedeflerini gözler önüne seriyor. Yerli yazılım sektörünün başarısında kamu destekleri ve teşviklerin büyük rol oynadığı vurgulanıyor.

Exit mobile version