Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), sağlık turizmi alanında yaşanan sorunları ve fırsatları değerlendirmek için kapsamlı bir çalıştay gerçekleştirdi. Kamudan üst düzey isimlerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte sağlık turizminin geleceği masaya yatırıldı.
TÜRSAB, Sağlık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi kamu kurumlarından üst düzey yetkilileri, 120’den fazla seyahat acentesi temsilcisiyle bir araya getirdi. Çalıştayda, sektörün gelişimi için yapılması planlanan düzenlemeler ve çözüm önerileri ele alındı.
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye’nin sağlık altyapısı, nitelikli insan gücü ve turizm tesisleriyle dünyanın önde gelen sağlık turizmi destinasyonlarından biri olduğunu belirtti. Bağlıkaya, sektörün daha yüksek gelir elde edebileceğine inandığını ifade ederek, “3 milyar dolar değil, neden 10-12 milyar dolar gelir elde etmeyelim?” dedi.
Bağlıkaya, sağlık turizminden elde edilen kişi başı ortalama gelirin mevcut rakamlardan daha yüksek olması gerektiğini vurguladı. Merdiven altı faaliyetlerin fiyatları aşağı çektiğini belirten Bağlıkaya, bu sorunların çözümü için kamu ve özel sektörün iş birliği içinde çalışmasının önemine değindi.
Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen Kaçar, sağlık turizmini hizmet ihracatı kapsamında değerlendirdiklerini ve bu alana 3,5 milyar lira destek verdiklerini söyledi. Kaçar, sektörün sürdürülebilirliği için markalaşmanın ve yüksek hizmet kalitesinin önemine dikkat çekti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Grup Başkanı Mehmet Fatih Özmen, sağlık turizmi hizmetlerinin hukuki altyapısında boşluklar olduğunu ifade etti. Özmen, bu sorunların çözümü için sağlık turizmi kanununa ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Eray Yaz, sağlık turizmi alanında yönlendirici reklamların uygun olmadığını vurguladı. Yaz, halk sağlığını ön planda tutarak reklam sınırlarının çizilmesi gerektiğini belirtti.
TÜRSAB Sağlık Turizmi Çalıştayı, sektörün geleceğine ışık tutacak öneriler ve çözüm yolları sunması açısından büyük önem taşıyor. Kamu ve özel sektör iş birliğiyle sağlık turizminin daha da ileriye taşınması hedefleniyor.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı ocak ayı verilerine göre TÜFE'de mevsimsel etkilerden arındırılmış artış yüzde 3,38…
Şekerbank, 350 milyon dolara kadar borçlanma ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na resmi başvurusunu gerçekleştirdi.
PepsiCo'nun dördüncü çeyrek geliri yüzde 0,2 azaldı ve 27,78 milyar dolara geriledi. Piyasa beklentilerini karşılayamadı.
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, yılın son çeyreğinde 3,2 milyar TL net kâr açıklayarak güçlü bir…
Deutsche Bank ekonomistleri, TCMB'nin faiz indirimi için nisan sonrası dönemde alanının daralacağını öngörüyor.
TCMB, finansal istikrarı güçlendirmek adına yurt dışı kaynaklı zorunlu karşılık oranlarını yüzde 12'ye çıkardı.