Volkswagen, 2029’a Kadar Geçerli İstihdam Güvencesini Feshetti: Otomotiv Devi Krize Teslim mi Oluyor?

Volkswagen, 2029'a Kadar Geçerli İstihdam Güvencesini Feshetti: Otomotiv Devi Krize Teslim mi Oluyor?

Alman otomotiv devi Volkswagen (VW), Avrupa’nın en büyük otomobil şirketi olarak biliniyor. Ancak şirket, uzun yıllardır devam eden bir krizin ortasında, çalışanlarına 2029 yılına kadar verilen istihdam güvencesini feshettiğini açıkladı.

VW, Ekonomik Zorluklarla Boğuşuyor

VW Yönetim Kurulu’nun personelden sorumlu üyesi Gunnar Kilian, şirketin mevcut ekonomik sınamalar karşısında bu adımı atmak zorunda kaldığını açıkladı. 1994 yılından bu yana sendikalarla yapılan toplu sözleşmelerin sabit bir parçası olan istihdam garantisi, artık geçerliliğini yitirmiş durumda.Volkswagen, 2029'a Kadar Geçerli İstihdam Güvencesini Feshetti: Otomotiv Devi Krize Teslim mi Oluyor?

İstihdam Güvencesi Feshedildi

Sözleşmenin süresine uygun bir şekilde 31 Aralık itibarıyla feshedildiğini belirten Kilian, toplu sözleşme dahilinde tanınan ek süreyle istihdam garantisinin altı ay daha geçerli olacağını, dolayısıyla 30 Haziran 2025 tarihinde sona ereceğini kaydetti.Volkswagen, 2029'a Kadar Geçerli İstihdam Güvencesini Feshetti: Otomotiv Devi Krize Teslim mi Oluyor?

Yeni Çözümler Aranıyor

VW yetkilisi, “Bu zaman zarfı bize iş yeri temsilcileriyle birlikte Volkswagen’ın geleceğini ve rekabet gücünü nasıl kalıcı olarak sağlayabileceğimiz konusunda çözümler bulmak için bir fırsat penceresi açacak” dedi.Volkswagen, 2029'a Kadar Geçerli İstihdam Güvencesini Feshetti: Otomotiv Devi Krize Teslim mi Oluyor?

Volkswagen, istihdam güvencesini feshederek, ekonomik zorluklarla mücadele etmenin yeni yollarını aramaya başladı. Şirketin, çalışanlarına ve sektörüne etkisi büyük olacak bu kararın uzun vadeli sonuçları henüz belirsizliğini koruyor.

Exit mobile version