Yabancı Yatırımcılar Nerelere Akın Ediyor? 10 Günlük Veriler Ortaya Çıktı!

Yabancı Yatırımcılar Nerelere Akın Ediyor? 10 Günlük Veriler Ortaya Çıktı!

Yabancı yatırımcıların Türk hisse senetlerine olan ilgisi son dönemde artış gösterdi. İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., günlük yabancı oranı artan ve azalan hisseleri raporladı. Rapor, yabancı yatırımcıların dikkatini çeken hisselerin yanı sıra, son 10 günlük değişimleri de gözler önüne seriyor.

Günlük Yabancı Oranı Değişimleri

Günlük bazda yabancı oranı en çok artan hisseler; KGYO (2.58 bps), AHSGY (1.7 bps) ve DCTTR (1.41 bps) olurken, azalan hisseler ise; PSDTC (-3.24 bps), DAGI (-2.29 bps) ve BORLS (-1.62 bps) olarak kaydedildi. Yabancı Yatırımcılar Nerelere Akın Ediyor? 10 Günlük Veriler Ortaya Çıktı!

Yabancı Oranı Sürekli Arttığı Hisseler

Son 10 günde yabancı oranı sürekli artış gösteren hisseler; AVTUR, BSOKE, IZFAS, TAVHL ve YGGYO olarak belirlendi. Yabancı Yatırımcılar Nerelere Akın Ediyor? 10 Günlük Veriler Ortaya Çıktı!

Yabancı Oranı Sürekli Azaldığı Hisseler

Son 10 günde yabancı oranı sürekli düşüş gösteren hisseler ise; GENTS, NTGAZ, AKBNK, ALGYO ve KSTUR olarak kaydedildi. Yabancı Yatırımcılar Nerelere Akın Ediyor? 10 Günlük Veriler Ortaya Çıktı!

Borsanın Yabancı Payı

Borsanın yabancı payı günlük bazda -0.19 düşüşle 38.57 seviyesinde seyretti.

Yabancı yatırımcıların Türk hisse senetlerine olan ilgisi, bazı hisselerde %10’a varan artışlar ile dikkat çekti. Ancak, günlük ve son 10 günlük veriler, yatırımcıların portföylerinde bazı değişikliklere gittiğini gösteriyor.

Exit mobile version