USD34,10
EURO38,08
JPY0,237100
RUB0,372100
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,92
BTC63.747,65
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. 17 Türk Şirketi FTSE Endeksine Girdi!

17 Türk Şirketi FTSE Endeksine Girdi!

17 Türk Şirketi FTSE Endeksine Girdi!
17 Türk Şirketi FTSE Endeksine Girdi!
service

FTSE Russell, Ağustos ayı endeks gözden geçirmesini yayınladı ve 17 Türk şirketinin FTSE Endekslerine dahil olduğunu açıkladı. Bu değişiklikler, küresel yatırımcılar için Türk hisse senetlerine olan talebi etkileyecek.

FTSE Endeksine Giren Şirketler


FTSE Russell’ın Ağustos ayı gözden geçirmesine göre, FTSE Endekslerinde bir dizi değişiklik yapıldı. FTSE Global Large Cap endeksinden Hektaş Ticaret T.A.Ş. (HEKTS), Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GUBRF) ve Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. (POLTK) çıkarıldı. Yerlerine Mlp Sağlık Hizmetleri A.Ş. (MPARK) ve Türkiye Sigorta A.Ş. (TURSG) dahil edildi.
17 Türk Şirketi FTSE Endeksine Girdi!

FTSE Mid Cap Endeksindeki Değişiklikler


Mid Cap endeksinden Mlp Sağlık Hizmetleri A.Ş. (MPARK), Europen Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (EUREN), Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (PEKGY), Polisan Holding A.Ş. (POLHO), QUA Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş. (QUAGR) ve Türkiye Sigorta A.Ş. (TURSG) çıkarıldı. Yerlerine Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş (AKFYE), Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. (ANHYT), Çelebi Hava Servisi A.Ş. (CLEBI), Enerya Enerji A.Ş. (ENERY), Hektaş Ticaret T.A.Ş. (HEKTS), Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GUBRF), Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. (POLTK), Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (RYGYO), Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Ticaret A.Ş. (RYSAS), Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi İşletmeleri A.Ş. (VAKKO) ve Verusa Holding A.Ş. (VERUS) dahil edildi.

FTSE Endeks Değişiklikleri: Yatırımcılar Dikkat!


FTSE Endeksine dahil edilen şirket hisselerinde, yabancı fonlar belli miktarlarda hisse senedi alımı yapmak durumunda olduğundan, özellikle endekse dahil edilmeden önceki son işlem günlerinde ilginç fiyat hareketlilikleri yaşanabiliyor. Geçmişteki örneklerde, karardan olumlu etkilenen hisse senetlerinin olmasının yanında, endekse dahil edildikten sonra olumsuz fiyatlama görülen hisse senetlerinin de olması sebebiyle yatırımcıların tercih yaparken dikkatli olmaları önem arz ediyor.

17 Türk şirketinin FTSE Endekslerine dahil olması, Türk hisse senetlerine olan küresel ilgiyi artırabilir. Ancak yatırımcıların, bu değişikliklerin hisse senetleri üzerindeki etkilerini dikkatlice takip etmeleri önemlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir