USD34,11
EURO38,11
JPY0,238000
RUB0,368300
GBP45,42
EURO/USD1,12
BIST9.957,17
GR. ALTIN2.861,04
BTC63.529,45
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. 2 ABD Güvenlik Yetkilisi: Shein ve Temu’nun Güvenlik Uygulamaları Soruşturulmalı

2 ABD Güvenlik Yetkilisi: Shein ve Temu’nun Güvenlik Uygulamaları Soruşturulmalı

2 ABD Güvenlik Yetkilisi: Shein ve Temu'nun Güvenlik Uygulamaları Soruşturulmalı
2 ABD Güvenlik Yetkilisi: Shein ve Temu'nun Güvenlik Uygulamaları Soruşturulmalı
service

ABD Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu’nun iki üyesi, Shein ve Temu gibi büyük çevrimiçi perakendecilerin güvenlik uygulamalarını inceleme çağrısı yaptı. Üyeler, iki platformun özellikle çocuklara yönelik tehlikeli ürünler sattığına dair iddialara dikkat çektiler.

Güvenlik Soruları

CPSC Komisyon Üyeleri Peter Feldman ve Douglas Dziak, kurumun Shein ve Temu’nun güvenlik ve uyum denetimlerini, üçüncü taraf satıcılar ve tüketicilerle ilişkilerini ve ürünlerin ithal edilirken yapılan beyanları incelemesi gerektiğini belirtti. Üyeler, özellikle doğrudan tüketiciye düşük maliyetli ürün satışına odaklanmak istediklerini ve bu tür platformlarda ABD’de çok az varlığı olan veya hiç varlığı olmayan şirketlerin ürünlerini dağıtmasının uygulama zorluklarını anlamayı hedeflediklerini açıkladılar.

2 ABD Güvenlik Yetkilisi: Shein ve Temu'nun Güvenlik Uygulamaları Soruşturulmalı

Tehlikeli Ürün İddiaları

Geçtiğimiz ay The Information, Temu’nun ABD’de yasaklanmış olan yastıklı beşik tamponları sunduğunu, Shein’in ise güvenlik açısından riskli kabul edilen ipli çocuk kapüşonları sattığını bildirdi.

Şirketlerin Yanıtı

Shein sözcüsü, müşteri güvenliğinin öncelikli olduğunu ve uyum programlarını güçlendirmek için milyonlarca dolar yatırım yaptıklarını, bu yatırımın ürün güvenliği uygulamalarını geliştirmek için test kuruluşlarıyla ortaklık kurmayı da içerdiğini belirtti. Temu’dan bir temsilci ise platformdaki tüm satıcıların, ürün güvenliğiyle ilgili olanlar da dahil olmak üzere, yasa ve yönetmeliklere uymasını gerektirdiğini açıkladı. Temu sözcüsü, tüketici güvenliği ve ürün güvenliği konusunda CPSC ile aynı görüşte olduklarını ve herhangi bir soruşturmada tam işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

ABD Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu’nun iki üyesi, Shein ve Temu’nun güvenlik uygulamalarını soruşturma çağrısı yaptı. Bu, özellikle çocuklara yönelik ürünlerin güvenliğine ilişkin endişeleri artıran bir durumdur. İki şirket de müşteri güvenliğine öncelik verdiklerini ve güvenlik standartlarına uymayı taahhüt ettiklerini belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir