USD34,23
EURO37,07
JPY0,227800
RUB0,353700
GBP44,56
EURO/USD1,08
BIST8.654,39
GR. ALTIN2.993,87
BTC67.830,85
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. 2 Hisseye Kredili İşlem Yasağı: Borsa İstanbul’dan Önemli Karar

2 Hisseye Kredili İşlem Yasağı: Borsa İstanbul’dan Önemli Karar

2 Hisseye Kredili İşlem Yasağı: Borsa İstanbul'dan Önemli Karar
2 Hisseye Kredili İşlem Yasağı: Borsa İstanbul'dan Önemli Karar
service

Borsa İstanbul, iki hissenin paylarına kredili işlem yasağı getirerek yatırımcıları dikkatli olmaya çağırdı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, Dinamik Isı Makina Yalıtım Malzemeleri Sanayi ve Ticaret ile Marshall Boya ve Vernik Sanayi hisseleri için bu önlem alındı.

Kredili İşlem Yasağı

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, iki hissenin paylarına 21 Kasım tarihine kadar kredili işlem yasağı getirildiği belirtildi. VBTS, piyasada aşırı volatilite yaşandığında devreye giren ve spekülatif hareketleri önlemeyi amaçlayan bir sistemdir.

2 Hisseye Kredili İşlem Yasağı: Borsa İstanbul'dan Önemli Karar

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS)

VBTS, SPK tarafından belirlenen kriterlere göre çalışır ve hisse senedi fiyatlarındaki aşırı dalgalanmaları engellemek için çeşitli önlemler alır. Kredili işlem yasağı, bu önlemlerden biridir.

Borsa İstanbul, iki hisseye kredili işlem yasağı getirerek, piyasadaki istikrarı sağlamaya yönelik bir adım atmıştır. VBTS’nin devreye girmesi, yatırımcıların dikkatli olmaları ve piyasayı yakından takip etmeleri gerektiğini göstermektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir