USD34,09
EURO38,10
JPY0,240900
RUB0,370000
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.842,39
BTC63.372,04
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. 26’ncı Tescil! Bursa Siyah İnciri AB’den Coğrafi İşaret Aldı

26’ncı Tescil! Bursa Siyah İnciri AB’den Coğrafi İşaret Aldı

26'ncı Tescil! Bursa Siyah İnciri AB'den Coğrafi İşaret Aldı
26'ncı Tescil! Bursa Siyah İnciri AB'den Coğrafi İşaret Aldı
service

Türkiye’nin coğrafi işaretli ürün sayısı 26’ya ulaşırken, Bursa siyah inciri Avrupa Birliği’nden (AB) tescil alan son ürün oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu müjdeli haberi duyurdu.

Bursa’nın Lezzetleri AB’de Tescilleniyor

Bakan Yumaklı, Bursa siyah incirinin AB’den tescil edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Bursa’nın Gemlik zeytini ve Bursa şeftalisinden sonra bir başka lezzetinin de AB tarafından tescillendiğini belirtti. Türkiye’nin AB’den tescilli ürün sayısının 26’ya yükseldiğini vurgulayan Yumaklı, yeni tescillerin de geleceğini müjdeledi.

26'ncı Tescil! Bursa Siyah İnciri AB'den Coğrafi İşaret Aldı

Coğrafi İşaretli Ürünler Listesi

Bursa siyah incirinin tesciliyle birlikte Türkiye’nin coğrafi işaretli ürün listesi şu şekilde oluştu: Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Maraş tarhanası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Ezine peyniri, Safranbolu safranı, Aydın memecik zeytinyağı, Araban sarımsağı, Osmaniye yer fıstığı, Bingöl balı, Bursa şeftalisi, Hüyük çileği, Bursa siyah inciri.

26'ncı Tescil! Bursa Siyah İnciri AB'den Coğrafi İşaret Aldı

Bursa siyah incirinin AB’den coğrafi işaret tescili, Türkiye’nin coğrafi işaretli ürün sayısını 26’ya çıkararak, ülkemizin tarım ve gıda sektörünün gücünü bir kez daha ortaya koydu. Bu tescil, hem Bursa siyah incirinin hem de Türk tarımının dünya pazarlarında daha güçlü bir şekilde yer almasını sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir