USD34,18
EURO37,18
JPY0,229400
RUB0,352800
GBP44,51
EURO/USD1,09
BIST9.020,86
GR. ALTIN2.948,28
BTC67.385,30
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. 3.6 Milyon Dolar Kilitlendi: DeFi Edge Yatırımcılarını Engelleyerek Şaşırttı

3.6 Milyon Dolar Kilitlendi: DeFi Edge Yatırımcılarını Engelleyerek Şaşırttı

3.6 Milyon Dolar Kilitlendi: DeFi Edge Yatırımcılarını Engelleyerek Şaşırttı
3.6 Milyon Dolar Kilitlendi: DeFi Edge Yatırımcılarını Engelleyerek Şaşırttı
service

DeFi Edge, likidite yönetim protokolü, kullanıcılarını 14 Ekim’den itibaren yatırım engeliyle karşılaşarak şaşırttı. Protokol, tüm stratejiler için yatırım engeline gittiğini duyurdu. Bu durum, DeFi Edge sözleşmelerinde milyonlarca doların kilitli kalmasına ve kullanıcıların büyük bir endişe duymasına neden oldu.

Yatırım Stratejilerine Kripto Para Şirketinden “Engel”

DeFi Edge, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında faaliyet gösteren ve yatırımcılara merkeziyetsiz kripto borsalarına likidite sağlama imkânı sunan bir protokoldür. Uygulama, PancakeSwap, Thena, Camelot, Lynex, QuickSwap gibi bir dizi borsa ile entegre çalışır. 30 Eylül’de yapılan açıklamada, bazı stratejilerin yönetimden çıkarılacağı duyurulmuştu. Ancak, 14 Ekim’den itibaren tüm stratejiler için yeni bir yatırım engeli uygulandı.

3.6 Milyon Dolar Kilitlendi: DeFi Edge Yatırımcılarını Engelleyerek Şaşırttı

3.6 Milyon Dolar Kilitli

30 Eylül’deki duyuruda, Camelot borsasında kullanılan bazı stratejilerin 10 Ekim’den itibaren yönetilmeyeceği ve fonların çekilmesi gerektiği belirtilmişti. Ancak, bu tarihten sonra da DeFi Edge sözleşmelerinde 3.6 milyon dolarlık kripto paranın kilitli kaldığı gözlemlendi. Bazı kullanıcılar, bu gelişmelerden haberdar olmadıklarını belirtti.

Güvenlik Endişeleri Ayyuka Çıktı

Kullanıcılar, fonlarını çekmeyi başaramadıktan sonra sosyal medyada yaşadıkları sıkıntıları paylaşmaya başladı. Uygulamanın kullanıcı arayüzünde yapılan değişikliklerin yanı sıra, kullanıcıların Beyaz listeye nasıl alınacağına dair resmi bir açıklama da yapılmadı. Likidite yönetim uygulamaları, geçmişte çeşitli istismar olaylarıyla karşı karşıya kaldı. Örneğin, DeFi Edge’in rakibi Concentric, 22 Ocak’ta 1.8 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı; bu kaybın nedeni, geliştirme ekibinin özel anahtarının çalınmasıydı.

DeFi Edge, likidite yönetim protokolü, yatırımcılarını 14 Ekim’den itibaren yatırım engeliyle karşılaşarak şaşırttı. Protokol, tüm stratejiler için yatırım engeline gittiğini duyurdu. Bu durum, DeFi Edge sözleşmelerinde milyonlarca doların kilitli kalmasına ve kullanıcıların büyük bir endişe duymasına neden oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir