USD34,27
EURO37,50
JPY0,231300
RUB0,357500
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.926,15
BTC63.000,12
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. 3 Lider, 3 Ülke: Erdoğan, Kurtulmuş ve Yılmaz’ın Yoğun Diplomasi Gündemi

3 Lider, 3 Ülke: Erdoğan, Kurtulmuş ve Yılmaz’ın Yoğun Diplomasi Gündemi

Erdoğan, Kurtulmuş ve Yılmaz
Erdoğan, Kurtulmuş ve Yılmaz
service

Türkiye’nin üç önemli lideri, yoğun diplomasi ve iç gündem programlarıyla yurt içinde ve dışında önemli temaslarda bulunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’nda konuşurken, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Rusya’da resmi ziyaretler gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise İzmir’de iş dünyasıyla bir araya gelecek.

Erdoğan BM Genel Kurulu’nda Konuşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere bulunduğu New York’ta Genel Kurul’a hitap edecek ve çeşitli temaslarda bulunacak. Erdoğan’ın konuşmasında küresel gündemin önemli konularına değinmesi bekleniyor.

Kurtulmuş Rusya’da Resmi Ziyaretlerde

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kremlin Meçhul Asker Anıtı’na çelenk koyacak, Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile görüşecek, Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi’ni ziyaret edecek. Kurtulmuş’un ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmesi hedefleniyor.

Yılmaz İzmir’de İş Dünyasıyla Bir Araya Gelecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen “İzmir İş Dünyası Buluşması”na katılacak, Bilal Saygılı Külliyesi’nde sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelecek, Menemen Belediye Başkanlığına ziyarette bulunacak. Yılmaz’ın ziyaretinin ekonomik işbirliği ve yatırım olanaklarını görüşmek amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Türkiye’nin üç önemli lideri, yoğun diplomasi ve iç gündem programlarıyla yurt içinde ve dışında önemli temaslarda bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu’nda konuşurken, TBMM Başkanı Kurtulmuş Rusya’da resmi ziyaretler gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ise İzmir’de iş dünyasıyla bir araya gelecek. Bu ziyaretlerin Türkiye’nin uluslararası ve iç politikada daha güçlü bir konuma gelmesine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir