USD34,24
EURO37,09
JPY0,226000
RUB0,353400
GBP44,57
EURO/USD1,08
BIST8.892,84
GR. ALTIN3.014,05
BTC67.338,68
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. 37 Yıldır TABA-AmCham: 200 Kişi Amerika’da Türk Olmayı Tartıştı

37 Yıldır TABA-AmCham: 200 Kişi Amerika’da Türk Olmayı Tartıştı

37 Yıldır TABA-AmCham: 200 Kişi Amerika'da Türk Olmayı Tartıştı
37 Yıldır TABA-AmCham: 200 Kişi Amerika'da Türk Olmayı Tartıştı
service

Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA-AmCham), İstanbul Life Park’ta düzenlediği “Amerika’da Türk Olmak ve Başarmak” adlı panelde, ABD’nin ilk Türk Belediye Başkanı Tayfun Selen ve Beyaz Saray Eski Danışmanı Prof. Dr. Sıdıka Semahat Demir’i ağırladı.

TABA-AmCham’in 37 Yıllık Yolculuğu


TABA-AmCham Başkanı Süleyman Ecevit Sanlı, açılış konuşmasında derneğin 37 yıldır Türk-Amerikan ticari ilişkilerini geliştirme misyonunu başarıyla yürüttüğünü belirtti. 500’ü aşkın üyesiyle TABA-AmCham, yıllık 20 milyar dolarlık ciroya sahip. Türkiye’nin yurt dışına açılmasını ve Amerikan firmalarının Türkiye’ye yatırımlarını desteklemeyi hedefleyen TABA-AmCham, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı güçlendirmek için çalışıyor.
37 Yıldır TABA-AmCham: 200 Kişi Amerika'da Türk Olmayı Tartıştı

Amerika’da Türk Olmak ve Başarmak


“Amerika’da Türk Olmak ve Başarmak” adlı panelde, ABD’de iş yapan Türk girişimcilerin sayısının artırılması gerektiği vurgulandı. Prof. Dr. Sıdıka Semahat Demir, Amerika’da Türk kadını olarak elçi rolünde olduğunu ve başarısının arkasında Türk kimliğini taşıdığını belirtti. 25 yıldır Amerika’da yaşayan Demir, Türkiye’de başladığı eğitim yolculuğunu Amerika’da master ve doktora yaparak derinleştirdiğini anlattı.
37 Yıldır TABA-AmCham: 200 Kişi Amerika'da Türk Olmayı Tartıştı

Başarı Hikayeleri ve Zorluklar


Morris Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Selen, Amerika’ya ilk geldiğinde iş bulmanın zorluklarından bahsetti. 12 yıl boyunca Amerikan vatandaşlığı için çabalayan Selen, iş insanlarına Amerika’da politikacılara yatırım yapmalarını tavsiye etti. Selen ve Demir, Amerika’ya nasıl gittiklerini, nasıl başarılı olduklarını ve yaşadıkları ilginç olayları paylaştılar. Panelde, Amerika’daki iş fırsatları, sektörel avantajlar, karşılaşılan zorluklar ve başarıya ulaşmanın yolları ele alındı.

Yoğun ilgiyle takip edilen panelin sonunda, katılımcılara TABA-AmCham Başkanı Süleyman Ecevit Sanlı tarafından teşekkür plaketleri verildi. Etkinlik öncesi ve sonrasında davetliler arasında network yapıldı. Panelin ardından, TABA-AmCham’e yeni üye olanlara sertifikaları dağıtıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir