USD34,26
EURO36,97
JPY0,224700
RUB0,354100
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.759,72
GR. ALTIN3.030,03
BTC66.617,10
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. 5 Hissede 10 Gündür Kesintisiz Yabancı Alımı!

5 Hissede 10 Gündür Kesintisiz Yabancı Alımı!

5 Hissede 10 Gündür Kesintisiz Yabancı Alımı!
5 Hissede 10 Gündür Kesintisiz Yabancı Alımı!
service

Yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul’daki hareketleri yakından takip ediliyor. İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., 23 Ekim Çarşamba günü yayınladığı “Günlük Yabancı Oranları” raporunda dikkat çeken veriler paylaştı. İşte rapordan öne çıkanlar…

Günlük Yabancı Oranlarında Öne Çıkanlar

İş Yatırım raporunda, günlük bazda yabancı oranı en çok artan hisseler KRGYO, YAYLA ve SAFKR olarak sıralanırken, azalış gösteren hisseler ise DCTTR, DURKN ve ALKLC oldu. Yabancı oranlarındaki bu değişimler, yatırımcıların kısa vadeli stratejilerini gözler önüne seriyor.

5 Hissede 10 Gündür Kesintisiz Yabancı Alımı!

10 Gündür Süren Yabancı Alımları

Raporda öne çıkan bir diğer detay ise bazı hisselerde uzun süredir devam eden yabancı alımları oldu. Buna göre; ZOREN, BINBN, BSOKE, METUR ve PATEK hisseleri 10 gündür yabancı yatırımcının ilgisini çekmeye devam ediyor. Yabancıların bu hisselere olan ilgisinin nedenleri merak konusu.

5 Hissede 10 Gündür Kesintisiz Yabancı Alımı!

Yabancı Satışları Devam Eden Hisseler

Diğer yandan bazı hisselerde ise yabancı satışları uzun süredir devam ediyor. RYGYO, SUWEN, AGYO, MGROS ve ALMAD hisseleri 10 gündür yabancıların satışları ile karşı karşıya. Yabancıların satışlarında şirketlere özgü gelişmeler mi yoksa genel piyasa sentimentinin mi etkili olduğu araştırılıyor.

Sonuç olarak, yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul’daki hareketleri şirketlerin geleceğine yönelik beklentileri anlamak adına büyük önem taşıyor. Yatırımcılar, portföylerinde değişiklik yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalı ve uzman görüşlerine başvurmalıdır. İş Yatırım’ın 23 Ekim tarihli raporu, piyasada hangi hisselerin öne çıktığını ve yatırımcıların hangi hisselere ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir