USD34,24
EURO37,10
JPY0,227700
RUB0,354600
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.744,14
GR. ALTIN3.010,21
BTC66.834,84
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. 500 KOBİ’ye Dijital Dönüşüm Eğitimi: İkiz Dönüşümün Önemi Vurgulandı

500 KOBİ’ye Dijital Dönüşüm Eğitimi: İkiz Dönüşümün Önemi Vurgulandı

500 KOBİ'ye Dijital Dönüşüm Eğitimi: İkiz Dönüşümün Önemi Vurgulandı
500 KOBİ'ye Dijital Dönüşüm Eğitimi: İkiz Dönüşümün Önemi Vurgulandı
service

TÜRKONFED’in Dijital Dönüşüm Merkezi (DDM) projesi kapsamında Kayseri’de düzenlenen bir eğitim programı ile KOBİ’lere ikiz dönüşüm hakkında bilgi verildi. 500 KOBİ’ye eğitim verilmesi hedeflenen DDM projesi, KOBİ’lerin dijitalleşme süreçlerine katkı sağlamak için Siemens ana paydaşlığında yürütülüyor.

Dijital Dönüşümün Önemi Vurgulandı

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Komisyonu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Türkiye’nin dijital ekonomiye geçiş sürecinde KOBİ’lerin kritik rolüne dikkat çekti. Yelkenbiçer, dijital dönüşümün yüksek teknoloji kullanımı, yüksek katma değerli üretim ve markalı ihracat ile dış ticaret açığının azaltılmasında önemli bir rol oynayacağını belirtti. KOBİ’lerin dijitalleşmesinin önündeki en önemli engellerin teknik rehberlik ve finansman olduğunu vurgulayan Yelkenbiçer, Dijital Dönüşüm Merkezi projesinin bu ihtiyacı karşılamaya odaklandığını söyledi.

500 KOBİ'ye Dijital Dönüşüm Eğitimi: İkiz Dönüşümün Önemi Vurgulandı

Yeşil Dönüşümün Önemi

Konrad Adenauer Vakfı Türkiye Direktörü Dr. Ellinor Zeino, Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde Türk sanayisinin de iklim nötr sürdürülebilir üretim süreçleri ve etkin tedarik zincirleri ile yeşil dönüşüm sürecinde yerini alması gerektiğini vurguladı. Zeino, TÜRKONFED ile birlikte KOBİ’lerdeki yeşil dönüşüm farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalara değindi.

500 KOBİ'ye Dijital Dönüşüm Eğitimi: İkiz Dönüşümün Önemi Vurgulandı

Dijital Dönüşüm ve İnsan Kaynağı

ORSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Soner Türküm, dijital dönüşümün işletmelerin süreçlerini daha verimli hale getirmesi, müşteri deneyimini artırması ve pazarda daha hızlı hareket edebilmesini sağladığını belirtti. Türküm, dijital dönüşüm sürecinin en önemli unsurlarından birinin insan kaynağı olduğunu vurgulayarak, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, eğitim sisteminin dijitalleşmesi ve sürekli öğrenme kültürünün benimsenmesinin kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

İkiz Dönüşüm Atölyesi

Etkinlikte ‘İkiz Dönüşümün Temel İtici Gücü Olarak Dijital Dönüşüm’ başlıklı bir panel düzenlendi. Panelde TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tombalak ve Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş. Elektrik Ürünleri Dağıtım Kanalı Satış Müdürü Mert Ulaş konuşmacı olarak yer aldı. Etkinlik, ‘ikiz dönüşümün finansmanı’, ‘yeni teknolojiler ve sürdürülebilirlik’ ile ‘dijital dönüşümde yol haritasının belirlenmesi’ konularının ele alındığı İkiz Dönüşüm Atölyesi ile devam etti.

DDM’nin Hedefleri

TÜRKONFED’in 2018 yılında hayata geçirdiği DDM projesi, Siemens ana paydaşlığındaki yeni döneminde ‘iş süreçlerinde dijital dönüşüm’, ‘pazarlama’, ‘siber güvenlik ve KVKK yönetimi’ ile ‘e-ticaret ve e-ihracat’ olmak üzere dört ana konuya odaklanıyor. DDM projesi ile KOBİ’lerin dijital dönüşüm farkındalığının artırılması, pazarlama stratejilerinin dijital platformlara taşınması, işletmelerin dijital verileri ile iş süreçlerini koruma konusunda bilinçlenmesi ve dijital ticaretin fırsatlarını kullanabilme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Dijital Dönüşüm Merkezi’nin 2024 yılında 5 ilde toplam 500 KOBİ’ye eğitim verilmesi ve 50 firmaya bire bir dijital dönüşüm koçluğu sağlanması planlanıyor. DDM projesi, KOBİ’lerin dijitalleşme süreçlerine katkı sağlayarak rekabet güçlerinin artırılmasını ve sürdürülebilir büyümelerinin desteklenmesini amaçlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir