USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC62.935,77
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. 62 Şirket Bedelsiz Sermaye Artırımı Hazırlığında! İşte Listesi

62 Şirket Bedelsiz Sermaye Artırımı Hazırlığında! İşte Listesi

62 Şirket Bedelsiz Sermaye Artırımı Hazırlığında! İşte Listesi
62 Şirket Bedelsiz Sermaye Artırımı Hazırlığında! İşte Listesi
service

Borsa İstanbul’da bedelsiz sermaye artırımı kararı alan halka açık şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Sermaye Piyasası Kurulu’nun onay verdiği 6 yeni şirketle birlikte, bedelsiz sermaye artırımı için onay bekleyen şirket sayısı 62’ye ulaştı.

Bedelsiz Sermaye Artırımı Kararı Alan Şirketler


Borsa İstanbul’da bedelsiz sermaye artırımı kararı alan ve SPK onayı bekleyen şirketlerin listesi aşağıda yer almaktadır. Listede şirket unvanı, hisse kodu, bedelsiz oranı, bedelsiz karar tarihi ve SPK başvuru tarihi bilgileri yer almaktadır.
62 Şirket Bedelsiz Sermaye Artırımı Hazırlığında! İşte Listesi

2024’te Bedelsiz Verecek Hisseler


2024 yılında bedelsiz sermaye artırımı yapacak şirketlerin listesi, bedelsiz oranları ve karar tarihleri aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Bu listede, Gübretaş, Sönmez Pamuklu, Casa Emtia, Mlp Sağlık Hizmetleri, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Alkim Alkali Kimya, Alarko Gayrimenkul, Kocaer Çelik, Info Yatırım, Güler Yatırım Holding, Reysaş Taşımacılık, Vakıf Finansal Kiralama, Yeşil Yapı Endüstrisi, Vakıf Gayrimenkul, Gersan Elektrik, Kimteks Poliüretan, Europap Tezol Kağıt, Oyak Çimento Fabrikaları, Kuyaş Yatırım, Europower Enerji, Burçelik Bursa Çelik, Etiler Gıda, Alkim Kağıt, Ege Profil, Akiş Gayrimenkul, Tapdi Oksijen, Özerden Ambalaj, Lokman Hekim Engürüsağ, İzmir Fırça Sanayi, Yeo Teknoloji Enerji, Ayes Çelik Hasır, Eyg Gayrimenkul, Martı Gayrimenkul, İmaş Makina, Sanica Isı Sanayi, Bossa Ticaret, Gedik Yatırım, Adel Kalemcilik, Papilon Savunma, Hub Girişim Sermayesi, Peker Gayrimenkul, Global Yatırım, Merit Turizm, Desa Deri, Europen Endüstri, Kızılbük Gayrimenkul, Sinpaş Gayrimenkul, Servet Gayrimenkul, CW Enerji, Koza Polyester, Körfez Gayrimenkul, Nasmed Özel Sağlık, Hitit Bilgisayar, Pasifik Eurasia Lojistik, Uşak Seramik, Bms Birleşik Metal, Matriks Finansal Teknolojiler, Prizma Pres, Tukaş Gıda, Skyalp Finansal, Batıçim Batı Anadolu, İzdemir Enerji, E-Data Teknoloji şirketleri yer almaktadır.
62 Şirket Bedelsiz Sermaye Artırımı Hazırlığında! İşte Listesi

Bedelsiz Sermaye Artırımı Nedir?


Bedelsiz sermaye artırımı, şirketlerin mevcut sermayelerini yeni hisse senetleri çıkararak artırması anlamına gelir. Bu işlem şirketlerin yeni yatırımlar yapmasını, borçlarını kapatmasını veya büyümesini sağlamayı amaçlar. Bedelsiz sermaye artırımı, mevcut hissedarlara ücretsiz olarak yeni hisse senedi verildiği için genellikle yatırımcılar tarafından olumlu karşılanır.
62 Şirket Bedelsiz Sermaye Artırımı Hazırlığında! İşte Listesi

Borsa İstanbul’da bedelsiz sermaye artırımı kararı alan şirketlerin sayısı artmaya devam ediyor. Bu durum, şirketlerin büyüme ve yatırım planlarını gerçekleştirmek için sermaye ihtiyacı duyduğunu göstermektedir. Bedelsiz sermaye artırımı, yatırımcılara ücretsiz olarak yeni hisse senedi verildiği için genellikle olumlu karşılanır. Ancak, bedelsiz sermaye artırımı yapacak şirketlerin finansal durumu ve gelecek beklentileri de dikkate alınmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir