USD34,13
EURO37,99
JPY0,238700
RUB0,367900
GBP45,64
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
GR. ALTIN2.883,24
BTC63.253,61
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. 7. Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi: Kadın Liderliği ve Eşit Ücret Tartışıldı

7. Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi: Kadın Liderliği ve Eşit Ücret Tartışıldı

7. Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi: Kadın Liderliği ve Eşit Ücret Tartışıldı
7. Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi: Kadın Liderliği ve Eşit Ücret Tartışıldı
service

Bursa’da düzenlenen 7. Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi, “Kadın Liderliği ve Eşit İşe Eşit Ücret” temasıyla önemli bir konuya odaklandı. UN Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu tarafından gerçekleştirilen zirve, iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmeyi amaçladı.

Kadın Liderliği: Her Seviyede Eşit Temsil ve Dahiliyet

Zirve, iki ayrı panelde uzman isimleri bir araya getirdi. İlk panelde “Kadın Liderliği: Her Seviyede Eşit Temsil ve Dahiliyet” konusu ele alındı. Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Melis Sökmen, Reeder Kurucu Ortağı Sezer Sungur Saral ve Oyak Renault İnsan Kaynakları Direktörü Tolga Görgülü, kadınların liderlik rollerindeki temsiliyetini artırmak ve dahiliyetini sağlamak için önemli noktalara değindiler.

7. Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi: Kadın Liderliği ve Eşit Ücret Tartışıldı

Eşit İşe Eşit Ücret: Şirketlerin Sorumlulukları ve İyi Uygulamalar

İkinci panelde ise “Eşit İşe Eşit Ücret: Şirketlerin Sorumlulukları ve İyi Uygulamalar” başlığı altında, Coca Cola İçecek İnsan Kaynakları Direktörü Ayşegül Örs Bingöl, Kibar Holding Yetenek Yönetimi ve İşveren Markası Direktörü Umut Önen ve Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Havva Köroğlu, eşit işe eşit ücret ilkesinin hayata geçirilmesi ve şirketlerin bu konudaki sorumluluklarını ele aldılar.

7. Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi

Zirve boyunca, konuşmacılar kurumlarındaki örnek uygulamalarını paylaşarak, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadınların güçlenmesini desteklemek için farkındalık yaratmayı hedeflediler. Katkıları için konuşmacılara ve etkinlik sponsoru Villa Verde’ye “Çağdaş Eğitim Kooperatifi Kır Çiçekleri Okusun Diye” kampanyasına, isimlerine gerçekleştirilen bağış sertifikaları takdim edildi.

7. Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi, kadın liderliğinin önemi ve eşit işe eşit ücret ilkesinin iş dünyasında uygulamaya konulması gerektiği mesajını bir kez daha vurguladı. Zirve, bu konuda farkındalık yaratmak ve sürdürülebilir çözümler üretmek için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir