USD34,24
EURO37,10
JPY0,227700
RUB0,354600
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.744,14
GR. ALTIN3.010,21
BTC66.834,84
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. 7 Hisse ABD Seçimlerini Öncü Fiyatlıyor: Borsa İstanbul’da Son Durum

7 Hisse ABD Seçimlerini Öncü Fiyatlıyor: Borsa İstanbul’da Son Durum

7 Hisse ABD Seçimlerini Öncü Fiyatlıyor: Borsa İstanbul'da Son Durum
7 Hisse ABD Seçimlerini Öncü Fiyatlıyor: Borsa İstanbul'da Son Durum
service

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., 22 Ekim Salı günü piyasaları ve şirketleri etkileyebilecek önemli gelişmeleri açıkladı. İşte detaylar…

Halka Açık Şirket Haberleri

İş Yatırım Araştırma’nın derlediği bilgilere göre ABD seçimlerinin piyasalarda öncü fiyatlaması başladı. ABD hisselerinde tahvil piyasasındaki sınırlı satışla güne başlanırken, tahvil verim eğrisindeki 8-11 baz puan artış piyasalarda negatif bir etki yarattı. Seçimleri Trump’ın kazanması ve şahin Fed açıklamaları faizlerdeki artışta etkili olarak görülüyor. Faiz artışından etkilenen banka, demir-çelik, konut ve otomotiv hisseleri piyasaya göre negatif ayrışırken, Nvidia öncülüğündeki ‘Muhteşem Yedi’ hisseleri pozitif ayrışıyor. AMD ve Marvell gibi diğer çip üreticileri de güçlü bir performans sergiliyor. Trump’ın olası zaferinin ardından tahvil faizlerindeki artışın sürmesi ve doların avro, Polonya zlotisi, Macar forintisi, Meksika pesosu, yuan ve Endonezya rupisi gibi para birimlerine karşı değer kazanması bekleniyor. Bu durumun öncü fiyatlamasını tahvil ve döviz piyasalarında görmeye başladık. Borsa İstanbul ise yabancı yatırımcı satışı ile değer kaybetmeye devam ediyor. Bankalar ve holdingler satış dalgasında başı çekerken, Arçelik, Aselsan, Bim, Emlak GYO, Enka ve Ülker gibi şirketler de sert satış baskısıyla karşı karşıya. Dünya piyasalarındaki seyir ve teknik göstergeler Borsa İstanbul’da satıcılı bir açılışa işaret ediyor. Endeks için destek ve direnç seviyeleri sırasıyla 8.550 ve 8.800 olarak belirtiliyor. Teknik bültende öne çıkan hisseler arasında THY ve Turkcell bulunuyor.

7 Hisse ABD Seçimlerini Öncü Fiyatlıyor: Borsa İstanbul'da Son Durum

Takip Listesi Dışındaki Şirket Haberleri

ODINE, Avrupa Komisyonu tarafından kurulan Eureka – CELTIC-Next kümesi tarafından desteklenen 6G projesinin TÜBİTAK tarafından onaylandığını duyurdu. Proje kapsamında yaklaşık 26.649.561 TL’lik teşvik sağlanacak. EUREN, 4,05 MW’lık GES santralinin 19 Ekim 2024’te elektrik üretimine başladığını açıkladı. Bu yatırımla şirketin toplam GES santrali kurulu gücü 18,65 MW’a ulaştı. ICUGS iştiraki ISM Medikal, Samsun Havza Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 20.000 metrekarelik arazisinde mikro işlemciler konusunda araştırma & geliştirme, dizayn ve işlemci test merkezi kuracak. Yatırımın başlangıç maliyeti 30 milyon dolar olacak. KNFRT, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 20.500 metrekarelik tesisindeki kapasite artışı yatırımını tamamladı ve üretime başladı. OZATD, 9 Eylül 2024’te duyurduğu 3.300.000 dolarlık Gemi Tamir Bakım ve Onarım sözleşmesinin bedelinin 3.400.000 dolara yükseltildiğini açıkladı.

7 Hisse ABD Seçimlerini Öncü Fiyatlıyor: Borsa İstanbul'da Son Durum

Yurtiçi Ajanda

EREGL, 3Ç24 mali tablolarını açıklayacak. İŞY net kar tahmini -107 milyon TL.

7 Hisse ABD Seçimlerini Öncü Fiyatlıyor: Borsa İstanbul'da Son Durum

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin 22 Ekim Salı gününe dair piyasa ve şirket haberleri genel hatlarıyla bu şekilde. Yatırımcıların dikkatli ve bilinçli hareket etmesi büyük önem taşıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir