USD34,07
EURO38,04
JPY0,240000
RUB0,369800
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.834,00
BTC62.892,58
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. 8.000.000.000$ Değerinde Meme Coin: Ünlüler için Yeni Bir Dönemin Başlangıcı mı?

8.000.000.000$ Değerinde Meme Coin: Ünlüler için Yeni Bir Dönemin Başlangıcı mı?

8.000.000.000$ Değerinde Meme Coin: Ünlüler için Yeni Bir Dönemin Başlangıcı mı?
8.000.000.000$ Değerinde Meme Coin: Ünlüler için Yeni Bir Dönemin Başlangıcı mı?
service

Web3 alanında uzmanlar, ünlülerin desteklediği meme coin’lere yönelik ilgiyi sorguluyor. Skale Labs’ın Pazarlama ve Büyüme Direktörü Andrew Saunders, ünlülerin meme coin’ler çıkarması konusunda endişelerini dile getirdi ve halka mal olmuş kişilerin hayranlarıyla etkileşim kurması için merkeziyetsiz uygulamaların (DApp’ler) daha sürdürülebilir bir yol sunduğunu öne sürdü.

Meme Coin’lere Karşı Uyarılar

Hollywood geçmişine dayanan Saunders, ünlülerin meme coin’lerine karşı güçlü çekinceleri olduğunu belirtti. Andrew bu tür projelerin gücünün birkaç kişinin elinde toplandığını ve sonradan yatırım yapanların manipülasyona açık olduğunu söyledi. “Bir ünlü meme coin’ine asla yaklaşmam.” dedi. Meme coin’ler Saunders tarafından “oyuncuya karşı oyuncu” (PvP) bir oyun olarak nitelendirildi. Erken katılımcıların diğerlerinin zararına kazanç sağladığı bir yapı olarak gördüğü meme coin’lerin uzun vadede riskleri çok fazla. Yatırımcılar meme coin’leri ne kadar uzun süre ellerinde tutarlarsa risklerinin o kadar arttığını biliyoruz. Andrew da bu konunun altını çiziyor. Birçok meme coin örneğinde bunu yaşayarak gördük. “Ne kadar uzun tutarsanız, üzerinize o kadar fazla satış baskısı gelir.” diye ekledi.

8.000.000.000$ Değerinde Meme Coin: Ünlüler için Yeni Bir Dönemin Başlangıcı mı?

DApp’ler ile Derinleşen Hayran Etkileşimi

Saunders, düzenlemelerin netleşmesiyle birlikte ünlülerin kriptoya olan ilgisinin artacağını vurguladı. Özellikle ABD’de daha tanımlanmış kuralların, kamuoyunun blockchain ve kripto varlıklara bakışını iyileştireceğini belirtti. Bu durumun ünlülerin blockchain’i hayran etkileşimini derinleştirmek için kullandığı bir modele yol açabileceğini ifade etti ve kısa vadeli token lansmanlarının ötesine geçileceğini söyledi. Blockchain teknolojisinin ünlülere hayranlarıyla daha dinamik etkileşimler kurmak için DApp’ler oluşturma imkanı sunduğunu belirten Saunders, ünlülerin hayranlarına içerik paylaşımı veya sanal etkinliklere katılım gibi faaliyetler için ödüller verebileceğini söyledi. Hayranlar bu ödülleri buluşma etkinlikleri, imzalı hediyelik eşyalar veya bir müzik klipinde rol alma gibi özel ayrıcalıklar için kullanabilir.

Blockchain Teknolojisinin Getirdiği Fırsatlar

Saunders’a göre blockchain teknolojisi, ünlülere Instagram veya Twitter gibi mevcut Web2 platformlarının ötesinde değerli hayran etkileşim verilerine erişim imkanı sunuyor. Bir ünlünün, hayranların sosyal medya paylaşımlarına bağlı olarak puan toplamalarını sağlayan bir DApp kullanabileceğini ve böylece yıldızlar ile takipçileri arasında daha özgün ve ödüllendirici bir bağ kurulabileceğini açıkladı. “Şu anda bir ünlünün bir token çıkarması için herhangi bir neden görmüyorum, ister meme coin olsun ister fayda sağlayan bir token. Ben blockchain teknolojisinin sonunda ünlüler tarafından yaygın bir şekilde kullanılacağını düşünüyorum.” dedi.

Yükselen DApp ilgisiyle birlikte, blockchain teknolojisi ünlülerin hayranlarıyla anlamlı, şeffaf ve uzun ömürlü ilişkiler kurmaları için kritik bir araç haline gelebilir. Bu yaklaşım hem ünlüler hem de hayranlar için daha sürdürülebilir ve karşılıklı fayda sağlayan bir ekosistem oluşturabilir. Ancak futbol takımları zaten kendi fan tokenlerinin yeteneklerini bu yüzden geliştirmeyi hedefliyor. Yani tüm bu değerlendirmeler tamamen yeni şeyler değil.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir