USD34,27
EURO37,07
JPY0,226300
RUB0,357700
GBP44,37
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN3.003,22
BTC67.382,64
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. ABD Borcu Bitcoin’i Nasıl Etkiliyor? Uzman 55 Trilyon Dolarlık Tahminle Konuşuyor

ABD Borcu Bitcoin’i Nasıl Etkiliyor? Uzman 55 Trilyon Dolarlık Tahminle Konuşuyor

ABD Borcu Bitcoin'i Nasıl Etkiliyor? Uzman 55 Trilyon Dolarlık Tahminle Konuşuyor
ABD Borcu Bitcoin'i Nasıl Etkiliyor? Uzman 55 Trilyon Dolarlık Tahminle Konuşuyor
service

Makroekonomik uzman Lyn Alden, ABD’nin artan ulusal borcu nedeniyle Bitcoin’e uzun vadede olumlu bakıyor. Alden, ABD hükümetinin artan faiz ödemelerinin küresel likiditeyi artırarak Bitcoin için olumlu bir ortam yaratabileceğini savunuyor.

Uzun Vadeli Beklentiler

Alden, son bülteninde Bitcoin’in küresel likidite ile yüksek korelasyon gösterdiğini belirtti ve bu trendin devam etmesini beklediğini ifade etti. “Beş yıllık görünümüm çok olumlu, ancak volatilite portföy büyüklüklerinde dikkate alınmalıdır.” dedi. Alden, ABD hükümetinin önümüzdeki yıllarda yapısal olarak yüksek açıklarla karşı karşıya kalacağını ve bunun Bitcoin’in uzun vadede değer kazanmasına neden olabileceğini düşünüyor. Kongre Bütçe Ofisi (CBO) verilerine atıfta bulunarak, ABD ulusal borcunun bir on yıl içinde 55 trilyon dolara ulaşabileceğini belirtti.

ABD Borcu Bitcoin'i Nasıl Etkiliyor? Uzman 55 Trilyon Dolarlık Tahminle Konuşuyor

Artan Faiz Ödemeleri ve Ekonomik Etkiler

“Bu, önümüzdeki 10 yıl içinde 20 trilyon dolardan fazla yeni kamu borcu eklenmesi anlamına geliyor.” Alden’e göre, artan ulusal borca yapılan faiz ödemeleri, ABD ekonomisini canlandırıyor ve küresel likiditeyi artırarak Bitcoin için olumlu bir ortam yaratıyor. “Federal hükümetten özel sektöre yapılan faiz ödemeleri, ekonominin bazı kesimlerini canlandırdı. Ekonomi, beklentilerden daha iyi performans gösterdi ve enflasyon, %2’lik hedefe inmekte zorluk yaşadı.”

ABD Borcu Bitcoin’i Nasıl Etkiliyor?

Hazine Bakanlığı verilerine göre, ABD hükümeti 2024 mali yılı için borcuna 763 milyar dolar faiz ödüyor. Bu, Sosyal Güvenlik’in hemen ardından en büyük ikinci hükümet harcaması olarak kaydedildi. Yazının hazırlandığı sırada Bitcoin, günlük %3,35 artışla 56.730 dolardan işlem görmekteydi.

Sonuç olarak, makroekonomik uzman Lyn Alden’in açıklamaları, ABD’nin artan ulusal borç faiz ödemelerinin Bitcoin’in uzun vadeli değerini artırabileceğine işaret etmektedir. Artan likidite ve yapısal açıklar, Bitcoin’in değer kazanmasına katkıda bulunabilir. Bu değerlendirmeler, yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisini artırabilir ve uzun vadeli yatırım stratejileri oluşturulurken dikkate alınabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir