USD34,23
EURO37,01
JPY0,227200
RUB0,357600
GBP44,46
EURO/USD1,08
BIST8.838,60
GR. ALTIN3.022,23
BTC67.486,66
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD, Rusya’ya Yeni Yaptırımlar Uygulayacak: Üçüncü Ülkeler Hedefte

ABD, Rusya’ya Yeni Yaptırımlar Uygulayacak: Üçüncü Ülkeler Hedefte

ABD, Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Uygulayacak: Üçüncü Ülkeler Hedefte
ABD, Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Uygulayacak: Üçüncü Ülkeler Hedefte
service

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımların yakında açıklanacağını duyurdu. Yellen, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantıları kapsamında düzenlediği basın toplantısında, Rusya’ya askeri açıdan kritik girdiler sağlayan üçüncü ülkelerdeki aracılar da dahil olmak üzere Rusya’yı hedef alan “güçlü yeni yaptırımlar” açıklayacaklarını söyledi.

Rusya’ya Yönelik Yeni Yaptırımlar

Yellen, Rusya’nın yaptırımlardan kaçınmasına yönelik önlemler almaya devam ettiğini belirterek, gelecek hafta içinde Rusya’yı hedef alan yeni yaptırımların açıklanacağını duyurdu. Bu yaptırımların, Rusya’ya askeri açıdan kritik girdiler sağlayan üçüncü ülkelerdeki aracıları da hedef alacağı belirtildi.

ABD, Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Uygulayacak: Üçüncü Ülkeler Hedefte

İran Üzerine Yaptırımlar

Yellen, ABD’nin Orta Doğu’daki çatışmalara yanıt olarak da elindeki tüm araçları kullandığını aktararak, bu ayın başlarında İran’ın İsrail’e yönelik saldırısına cevaben İran üzerindeki baskıyı artırmak için ilave adımlar attıklarını ve yaptırımları İran’ın enerji sektöründen elde ettiği gelirleri hedef alacak şekilde genişlettiklerini anımsattı.

ABD, Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Uygulayacak: Üçüncü Ülkeler Hedefte

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımların yakında açıklanacağını duyurarak, bu yaptırımların Rusya’ya askeri açıdan kritik girdiler sağlayan üçüncü ülkelerdeki aracıları da hedef alacağını belirtti. Yellen ayrıca, İran’a yönelik yaptırımları da genişleteceklerini ve bu yaptırımların İran’ın enerji sektöründen elde ettiği gelirleri hedef alacağını söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir