USD34,11
EURO38,11
JPY0,238000
RUB0,368300
GBP45,42
EURO/USD1,12
BIST9.957,17
GR. ALTIN2.861,04
BTC63.529,45
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. ABD Seçimleri: Kamala Harris ve Donald Trump’ın 2024’te Kripto Paralar Üzerindeki Etkisi

ABD Seçimleri: Kamala Harris ve Donald Trump’ın 2024’te Kripto Paralar Üzerindeki Etkisi

ABD Seçimleri: Kamala Harris ve Donald Trump'ın 2024'te Kripto Paralar Üzerindeki Etkisi
ABD Seçimleri: Kamala Harris ve Donald Trump'ın 2024'te Kripto Paralar Üzerindeki Etkisi
service

ABD’deki 2024 başkanlık seçimleri, kripto paraların küresel kabulüyle birlikte sektör için giderek daha önemli hale geldi. Biden yönetiminin devam eden düzenleyici baskısı ve sektörü yaptırımlarla terbiye etme çabaları, önümüzdeki Kasım ayındaki seçimleri kripto piyasası için oldukça kritik bir hale getirdi. Peki son durum ne? Kripto paraları önümüzdeki günlerde neler bekliyor?

Harris ve Trump Tartışacak

Başkanlık Münazarası duyurusu geçtiğimiz günlerde yapıldı ve ABD saatiyle Salı günü akşamı gerçekleşecek. Ulusal Anayasa Merkezinde yapılacak tartışmanın sunuculuğunu David Muir üstlenecek, Linsey Davis ise moderatörlük görevini üstlenecek. Biden’ın Trump ile münazarasından sonra küçük düşmesiyle Harris’in Demokratların adayı olduğu süreç başladı. İlk tartışma, ilk münazara Harris ve Trump’ın mücadelesi için son derece önemli. Toplamda 90 dakika sürecek münazarada kapanış konuşmasını Trump yapacak. Bu onun için avantaj. Tartışma sırasında önceden yazılmış notlara izin verilmeyecek. Aynı zamanda sorular, konular adaylarla öncesinde paylaşılmayacak. Adaylara kalem, kağıt ve bir şişe su verilecek. Sorulara 2 dakikalık cevaplar ve 2 dakikalık karşı cevaplara izin verilecek. 2 reklam arası olacak ve danışmanlar başkan adaylarıyla reklam aralarında konuşamayacak. Tartışma ortamının şartları tarafların kendi kabiliyetleri, bakış açılarını yansıtması anlamında son derece müsait.

ABD Seçimleri: Kamala Harris ve Donald Trump'ın 2024'te Kripto Paralar Üzerindeki Etkisi

Kripto Paralar İçin Etkisi

Trump ve Harris eşit şartlarda mücadele edecek, buradaki performansları kripto paraları için önemli. Eğer Trump, Biden benzeri bir hezimet yaşarsa psikolojik üstünlük anketlerin desteğiyle Harris’deyken işler onun için daha da zorlaşabilir. Trump’ın daha da zayıfladığı ortamda kripto paralar negatif etkilenecektir. Sorular organizasyonu düzenleyen gazeteciler tarafından hazırlanacak. Yani tartışma programında kripto paralardan direkt olarak bahsedilip bahsedilmeyeceği belli değil. Kriptonun ilgi çekiciliği nedeniyle araya böyle bir soru sıkıştırabilirler ancak bu olmazsa yatırımcılar Musk ile Trump’ın yaptığı Space yayınındakine benzer bir tepki verip satışlara yönelebilir. Kripto konusunda soru gelmemesi daha muhtemele çünkü ABD’nin iç siyasetinde de konuşulacak konular kesinlikle az değil. 34 yıl ağır suçtan hüküm giymiş ve yalancılıkla damgalanmış Trump’a karşı yöneltilebilecek çok fazla soru var. Trump’ın kürtaj, 6 Ocak’taki Kongre saldırısı, karakter sorunları ya da hukuki sorunları gibi konulardan Harris eğer doğru faydalanabilirse rakibini hırpalayabilir. Son olarak Trump sıkıştığı noktada çok enteresan şeyler söyleyip konuyu dağıtma çabasına girebiliyor. Daha önce Harris’in siyahlaştığından vesaire bahsetmişti ve programda da böylesi enteresan çıkışlar yaparsa bu onun için sorun olabilir.

ABD Seçimleri: Kamala Harris ve Donald Trump'ın 2024'te Kripto Paralar Üzerindeki Etkisi

ABD Seçimleri: Kamala Harris ve Donald Trump’ın 2024’te Kripto Paralar Üzerindeki Etkisi, özellikle düzenleyici belirsizlik ve sektörün geleceği açısından önem taşıyor. Tartışma, kripto piyasasının geleceği için belirleyici bir rol oynayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir