ABD’nin Tennessee, Missouri ve Indiana eyaletlerinde etkili olan kasırgalar 7 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Yetkililer, bölgede ciddi hasar meydana geldiğini ve sel felaketi riskinin sürdüğünü bildiriyor.
Kasırgalar ve Fırtınalar ABD’yi Vurdu
ABD’de çok sayıda kasırga ve şiddetli fırtına meydana geldi. Kasırgalar binalarda ağır hasara yol açtı.
Tennessee, Missouri ve Indiana’da Can Kaybı
Yetkililer, Tennessee, Missouri ve Indiana eyaletlerinde kasırgalar nedeniyle 7 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Elektrik Kesintileri Hayatı Zorlaştırıyor
Şiddetli fırtınalar elektrik hatlarının kopmasına neden oldu. Binlerce hane elektriksiz kaldı.
Okullarda Eğitime Ara Verildi
Tennessee ve Kentucky eyaletlerinde bazı okullarda eğitime ara verildi. Yetkililer bölge halkını dikkatli olmaya çağırıyor.
Sel Felaketi Riski Devam Ediyor
Hafta sonuna kadar sürecek yağışların sel felaketine yol açabileceği konusunda uyarılar yapılıyor. Özellikle Mississippi Nehri Vadisi’nde risk yüksek.
ABD’de etkili olan kasırgalar ve fırtınalar büyük yıkıma neden olurken, yetkililer halkı olası sel felaketine karşı uyarıyor. Elektrik kesintileri ve eğitime ara verilmesi gibi sorunlar, bölge halkının yaşamını zorlaştırıyor.