USD34,27
EURO37,47
JPY0,231600
RUB0,354800
GBP44,79
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
GR. ALTIN2.900,33
BTC60.240,31
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD’de Tarihi Ceza: TD Bank 3 Milyar Dolar Ödeyecek!

ABD’de Tarihi Ceza: TD Bank 3 Milyar Dolar Ödeyecek!

ABD'de Tarihi Ceza: TD Bank 3 Milyar Dolar Ödeyecek!
ABD'de Tarihi Ceza: TD Bank 3 Milyar Dolar Ödeyecek!
service

ABD tarihinde bir ilk yaşandı! Toronto-Dominion Bank (TD Bank), kara para aklama ve Banka Gizliliği Yasası’nı ihlal ettiği suçlamalarını kabul ederek 3 milyar dolarlık rekor bir ceza ödeyecek. Banka, kara para aklama suçunu kabul eden ilk ABD bankası olarak tarihe geçti.

TD Bank, Kara Para Aklama Suçunu Kabul Etti

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, düzenlediği basın toplantısında TD Bank’ın Banka Gizliliği Yasası’nı ihlal etme ve kara para aklama suçlarını kabul ettiğini açıkladı. Garland, TD Bank’a 1,8 milyar dolarlık ceza kesildiğini belirterek, diğer kurumların yaptırımlarıyla birlikte toplam cezanın 3 milyar dolara ulaştığını belirtti. Garland, TD Bank’ın ABD tarihinde Banka Gizliliği Yasası kapsamında hatalarını kabul eden en büyük banka olduğunu vurguladı.

ABD'de Tarihi Ceza: TD Bank 3 Milyar Dolar Ödeyecek!

Rekora Ulaşan Cezalar

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mali Suçlarla Mücadele Birimi (FinCEN)’nin TD Bank’a 1,3 milyar dolarlık rekor ceza kestiği belirtildi. Açıklamada, cezanın ABD tarihinde bir mevduat kuruluşuna verilen en büyük ceza olduğu vurgulandı. ABD Merkez Bankası (Fed), TD Bank’a kara para aklama karşıtı yasalarla ilgili ihlaller nedeniyle para cezası verdiği duyurdu. Açıklamada, TD’nin ABD’deki iştirakinin yüz milyonlarca dolarlık yasa dışı geliri aklamak için kullanıldığı aktarıldı.

ABD'de Tarihi Ceza: TD Bank 3 Milyar Dolar Ödeyecek!

TD Bank, Hatalarını Kabul Etti

TD Bank Group Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Bharat Masrani, yazılı bir açıklama yaparak ABD Kara Para Aklamayı Önleme programında yaşanan hataların tüm sorumluluğunu üstlendiklerini belirtti. Masrani, gereken yatırımları, değişiklikleri ve iyileştirmeleri yapacaklarını ifade ederek, paydaşlarından özür diledi.

ABD'de Tarihi Ceza: TD Bank 3 Milyar Dolar Ödeyecek!

TD Bank, ABD tarihinde bir ilk yaşayarak kara para aklama suçunu kabul eden ilk ABD bankası oldu ve 3 milyar dolarlık rekor bir ceza ödedi. Banka, risk yönetimi ve denetim eksikliklerini kabul ederek, bu hatalar için sorumluluk üstlendi ve gerekli adımları atacağını duyurdu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir