Avrupa Birliği, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ekonomik etkilerine karşı yeni yaptırımlar ve savunma önlemleri üzerinde çalışıyor.
Dombrovskis: AB, ABD’yi Takip Etmeyecek
Avrupa Birliği Komisyonu’nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Valdis Dombrovskis, Brüksel’deki toplantı öncesinde önemli açıklamalar yaptı. Dombrovskis, AB’nin Rusya’ya yönelik kısıtlayıcı tedbirleri artıracağını ve bu konuda ABD’yi takip etmeyeceğini belirtti.
Rusya-Ukrayna Savaşı Ekonomik Etkileri Gündemde
AB üyesi ülkelerin maliye bakanlarının katıldığı toplantıda, Ukrayna savaşının ekonomik etkileri masaya yatırıldı. Dombrovskis, savunma harcamalarının artırılması ve Ukrayna’ya desteğin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
Savunma Harcamalarında Esneklik Çalışmaları
Dombrovskis, AB’nin mali kuralları kapsamında savunma harcamaları için daha fazla esneklik sağlama yollarını araştırdıklarını açıkladı. Ayrıca, AB düzeyinde savunma için ek finansman seçeneklerinin değerlendirildiğini ifade etti.
16’ncı Yaptırım Paketi Üzerinde Çalışmalar Sürüyor
Rusya’ya yönelik 16’ncı yaptırım paketi hazırlıkları hakkında bilgi veren Dombrovskis, bu konuda yoğun çalışmalar yapıldığını söyledi. AB’nin bu adımlarla hem ekonomik hem de stratejik güvenliğini artırmayı hedeflediği belirtildi.
Avrupa Birliği, Rusya’ya yönelik yaptırımları kararlılıkla sürdürürken, savunma harcamalarını artırma planları üzerinde duruyor. Yeni yaptırım paketi, AB’nin uluslararası politikalarındaki bağımsızlığını güçlendirmeyi amaçlıyor.