USD34,23
EURO37,14
JPY0,226700
RUB0,355800
GBP44,52
EURO/USD1,08
BIST8.872,85
GR. ALTIN3.010,35
BTC67.602,20
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AB’den Tarihi Adım: 1. Yapay Zeka Sözleşmesi İmzalandı!

AB’den Tarihi Adım: 1. Yapay Zeka Sözleşmesi İmzalandı!

AB'den Tarihi Adım: 1. Yapay Zeka Sözleşmesi İmzalandı!
AB'den Tarihi Adım: 1. Yapay Zeka Sözleşmesi İmzalandı!
service

Avrupa Birliği (AB), yapay zeka (YZ) konusunda dünya çapında bir ilke imza atarak ilk uluslararası sözleşmeyi imzaladı. AB Komisyonu, YZ konusunda Avrupa Konseyi Çerçeve Sözleşmesinin Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlenen bir konferansta imzalandığını duyurdu.

YZ’de Yasal Bağlayıcı Bir Anlaşma

Bu sözleşme, YZ sistemlerinin insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğüyle uyumlu olmasını sağlamak amacıyla yasal olarak bağlayıcı ilk uluslararası anlaşma niteliğinde. AB adına Komisyon tarafından imzalanan sözleşmenin, AB’nin kapsamlı YZ kurallarıyla tam uyumlu olduğu belirtildi.

AB'den Tarihi Adım: 1. Yapay Zeka Sözleşmesi İmzalandı!

AB’nin YZ Vizyonu

Sözleşmenin, AB’nin YZ konusunda ortak bir yaklaşım sunacağı, YZ sistemlerinin etik ve güvenli bir şekilde geliştirilmesini ve kullanılmasını sağlayacağı ifade ediliyor. Bu sayede, YZ’nin insanlığa fayda sağlaması ve toplumun refahına katkıda bulunması amaçlanıyor.

AB’nin yapay zeka konusunda ilk uluslararası sözleşmeyi imzalaması, YZ alanında önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Bu anlaşma, YZ’nin etik ve güvenli bir şekilde geliştirilmesi ve kullanılması için uluslararası iş birliğinin önemini vurguluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir