USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC63.064,07
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. ABD’nin 35 Trilyon Dolarlık Borcu Seçimlerden Bağımsız Arttı: Ray Dalio’nun Uyarısı

ABD’nin 35 Trilyon Dolarlık Borcu Seçimlerden Bağımsız Arttı: Ray Dalio’nun Uyarısı

ABD'nin 35 Trilyon Dolarlık Borcu Seçimlerden Bağımsız Arttı: Ray Dalio'nun Uyarısı
ABD'nin 35 Trilyon Dolarlık Borcu Seçimlerden Bağımsız Arttı: Ray Dalio'nun Uyarısı
service

ABD’nin 35 trilyon doları aşan ulusal borcu, Bridgewater Associates kurucusu Ray Dalio’nun uyarısına göre, ABD seçimlerinde kim kazanırsa kazansın artmaya devam edecek.

Seçimler Kritik Bir Dönüm Noktası

Milken Enstitüsü Asya Zirvesi 2024’te Bloomberg ile yaptığı röportajda Dalio, yaklaşmakta olan Kasım seçimlerinin vergilendirme ve federal hükümetin etkisi gibi kritik konularda bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Taraflar mali politika vaatleriyle vatandaşları cezbetmeye çalışsa da mevcut yönetimin dolayısıyla Kamala Harris’in bu konuda işi zor görünüyor.

ABD'nin 35 Trilyon Dolarlık Borcu Seçimlerden Bağımsız Arttı: Ray Dalio'nun Uyarısı

Ulusal Borcun Göz Ardı Edilmesi

Milyarder yatırımcı federal hükümetin enflasyonist politikalar kullanarak borcun gerçek yükünü azaltmaya çalışırken ulusal borcun göz ardı edileceğine inanıyor. “Sırtımızda muazzam miktarda borç var ve bu artmaya devam edecek. Birinin borcu başkasının yükümlülüğüdür… Hiç kimse borç politikasıyla ilgilenmeyecek. Zamanla para basılarak çözümlenecek. Sorunun çözümü için yapabilecekleri şey bu.”

Vergi Politikalarının Piyasalara Etkisi

Dalio, adayların vergi politikalarına ve bu politikaların piyasalara olası etkilerine de odaklandığını ifade etti. “Sonra vergilendirme meseleleri gündeme geliyor ve bu vergilendirme konuları sermaye piyasaları üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak. Genel olarak vergiler sonrası getiriler satın alınıyor. Şirket gelir vergisini düşürür, gelir vergilerini artırırsanız bu fiyatları etkiler. Yani bu konularla ilgileneceğiz. Seçimle ilgili konuşacak çok şey var.”

ABD’nin 35 Trilyon Dolarlık Borcu Seçimlerden Bağımsız Arttı: Ray Dalio’nun Uyarısı

Sonucun ne olursa olsun Dalio ABD’nin daha “parçalanmış” bir yapıya doğru ilerlediğini, federal yönetimle “uzlaşmaz farklılıklar” nedeniyle bazı bölgelerin liderlik için eyalet hükümetlerine yöneleceğini düşünüyor. Artan ulusal borcun ve politik belirsizliklerin ülkenin ekonomik ve sosyal yapısını derinden etkileyeceğini vurguluyor. Elbette bu durum kripto para piyasaları için de dalgalanmalara neden olacak.

Dalio’nun görüşleri ABD ekonomisinin karşı karşıya olduğu zorluklara ve yaklaşan seçimlerin bu dinamikler üzerindeki etkisine ışık tutuyor. Hem ulusal borcun artışı hem de vergi politikalarındaki olası değişimler yatırımcılar ve vatandaşlar için dikkatle izlenmesi gereken konular olarak öne çıkıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir