USD34,26
EURO37,83
JPY0,234400
RUB0,360300
GBP45,17
EURO/USD1,10
BIST8.903,37
GR. ALTIN2.928,72
BTC61.347,60
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Aerodrome Altcoin’i 4.7 Milyar Dolarlık İşlem Hacmiyle Piyasayı Salladı!

Aerodrome Altcoin’i 4.7 Milyar Dolarlık İşlem Hacmiyle Piyasayı Salladı!

Aerodrome Altcoin'i 4.7 Milyar Dolarlık İşlem Hacmiyle Piyasayı Salladı!
Aerodrome Altcoin'i 4.7 Milyar Dolarlık İşlem Hacmiyle Piyasayı Salladı!
service

Aerodrome, Coinbase’in Layer 2 (L2) ağı Base içinde önemli bir yer edinerek işlem hacminde rekor seviyelere ulaştı. Merkeziyetsiz borsa (DEX), son haftanın işlem hacmini 4.7 milyar dolar seviyesine taşıdı.

Slipstream Havuzları İşlem Hacminin Arttırılmasında Rol Oynadı

Aerodrome’un işlem hacminin büyük kısmı Slipstream havuzlarından kaynaklandı. Slipstream, token takaslarının düşük kayma ile gerçekleşmesini sağlayan yoğunlaştırılmış likidite havuzlarıdır. Bu, yatırımcıların beklenen fiyat ile gerçekleşen fiyat arasındaki farkı minimize eder. Aerodrome’un Slipstream’in Mayıs ayında başlatılmasıyla birlikte borsa üzerinde yoğunlaştırılmış likidite sağlandığını ve işlem hacminin belirgin şekilde arttı.

Aerodrome Altcoin'i 4.7 Milyar Dolarlık İşlem Hacmiyle Piyasayı Salladı!

Orta Doğu Çatışması Likidite Yeniden Dengelemeye Neden Oldu

Son yedi gün içinde İran ve İsrail arasındaki askeri çatışma gibi jeopolitik gerilimler kripto para piyasasında dalgalanmalara yol açtı. Bu belirsizlik, likidite sağlayıcıların pozisyonlarını yeniden dengelemelerine ve likidite yönetiminde daha yüksek hacimlere yönelmelerine neden oldu. Bu durum, riskleri azaltmak veya piyasa dalgalanmalarından en iyi şekilde yararlanmak amacıyla gerçekleşti. “Aerodrome ve Base’ın artan DEX hacimleri olumlu bir işaret olsa da, bu mutlaka takas faaliyetlerinde bir artışı yansıtmıyor, daha çok likidite aralıkları içinde yeniden dengeleme yapılıyor.” dedi GSR’de araştırma analisti Toe Bautista.

Aerodrome: Yüksek APR’lar için Sağlanan Teşvikler

Aerodrome’un en yoğunlaştırılmış likidite havuzlarının yıllık yüzde oranları (APR), dört haneli rakamlara kadar çıkabiliyor. Örneğin, USDC/cbBTC havuzu, 12.7 milyon dolar toplam değer kilidi (TVL) ile yazım sırasında yüzde bin 182,2 APR elde ediyor. Bu yüksek APR’lar, kullanıcıları DEX’e likidite sağlamaya teşvik ediyor.

Aerodrome’daki işlem hacmindeki artış, Base ağındaki DEX’in toplam kilit değeri 1 milyar doların üzerine çıkmasıyla aynı hafta gerçekleşti. Aerodrome ve Base ağı içerisindeki bu gelişmeler, merkeziyetsiz borsaların ve Layer 2 çözümlerinin kripto para ekosistemindeki önemini artırmaya devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir