USD34,26
EURO37,01
JPY0,226200
RUB0,353500
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.812,60
GR. ALTIN3.013,48
BTC67.268,36
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Ak Portföy 700 Milyar TL’ye Ulaştı: Yatırım Fonlarında Rekor Büyüme

Ak Portföy 700 Milyar TL’ye Ulaştı: Yatırım Fonlarında Rekor Büyüme

Ak Portföy 700 Milyar TL'ye Ulaştı: Yatırım Fonlarında Rekor Büyüme
Ak Portföy 700 Milyar TL'ye Ulaştı: Yatırım Fonlarında Rekor Büyüme
service

Türkiye’nin lider portföy yönetim şirketi Ak Portföy, 700 milyar TL’yi aşan varlık büyüklüğüne ulaşarak sektördeki büyümenin lokomotifi olmaya devam ediyor. Özellikle yatırım fonlarında son bir yılda 460 milyar TL büyüme kaydeden Ak Portföy, aynı zamanda yatırımcı sayısını 7 katına çıkardı.

Yatırım Fonlarında Rekor Büyüme

2024, tasarruf sahiplerinin sermaye piyasalarına artan ilgisiyle, büyüme ve değişimin yaşandığı önemli bir yıl oldu. Türkiye’de portföy yönetimi sektörü büyüklüğü 5 trilyon TL’yi aşarken, yatırım fonları 1 yılda %150 büyüyerek 3,6 trilyon TL’ye ulaştı. Ak Portföy, bu dönemde sektörün üzerinde bir ivmeyle yatırım fonlarında 460 milyar TL büyüme kaydetti ve toplam varlık büyüklüğü 700 milyar TL’yi aştı.

Ak Portföy 700 Milyar TL'ye Ulaştı: Yatırım Fonlarında Rekor Büyüme

Yatırımcı Sayısında 7 Kat Artış

Yatırım fonlarındaki yatırımcı sayısı son 5 yılda 2 katına çıkarak 8 milyonu aştı. Tekil yatırımcı sayısı ise 5 milyona ulaştı. Ak Portföy, aynı dönemde yatırımcı sayısını 7 katına çıkararak 1,2 milyona ulaştırdı. Bu artış, Ak Portföy’ün yatırım fonlarının kitlesel bir yatırım ürünü haline gelmesinde öncü rol oynadığını gösteriyor.

Ak Portföy 700 Milyar TL'ye Ulaştı: Yatırım Fonlarında Rekor Büyüme

Dijitalleşmeyle Yatırımlar Kolaylaşıyor

Ak Portföy, Türkiye’de ilk kez Portföy Yönetimi Hizmeti’ni dijitalleştirerek Akbank Mobil’e taşıdı. Dijital Portföy Yönetimi Hizmeti, tasarruf sahiplerine Akbank Mobil üzerinden 200 bin TL ve üzeri birikimleri için Ak Portföy uzmanlarından portföy yönetim hizmeti alma imkanı sunuyor.

Sürdürülebilirlik Odaklı Yatırımlar

Ak Portföy, sürdürülebilir bir geleceğin yaratılmasına katkıda bulunmak amacıyla ESG kapsamında notlandırılmış fonlar sunuyor. Alternatif Enerji, Sağlık Sektörü, Elektrikli ve Otonom Araç Teknolojileri, Tarım ve Gıda Teknolojileri ve Yeni Teknolojiler Fonları, bu kapsamda Türkiye’de ilk kez uluslararası kuruluşlar tarafından notlandırıldı.

Girişim Sermayesi Yatırımları

Ak Portföy, 2016 yılında Türkiye’nin ilk girişim sermayesi yatırım fonunu kurmuştu. Bu fon üzerinden ilk çıkışını gerçekleştirerek yatırımcılarına önemli bir getiri sağladı. Diğer şirketler de uluslararası yatırımcılardan büyük ilgi görüyor.

Ak Portföy’ün Gelecek Vizyonu

Ak Portföy, tasarruf sahiplerinin beklenti ve ihtiyaçlarını odağında tutarak, yatırım yönetimini kolaylaştıran yenilikçi ürün ve hizmetler sunmayı hedefliyor. Tasarruf sahiplerinin daha önce yatırım yapma imkânı bulamadıkları ve yatırım yapmaya istekli oldukları temalara, fonlar aracılığıyla kolayca yatırım yapabilecek şekilde geliştirmeyi sürdürecek.

Ak Portföy, Türkiye’nin güçlü geleceğini inşa etmek için güçlü tasarruflarla geleceğin yatırımlarını bugünden şekillendirmeye devam ediyor. 700 milyar TL’yi aşan varlık büyüklüğü ve sürdürülebilirlik odaklı yatırımları ile Ak Portföy, yatırımcılarının güvenini kazanmaya devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir