USD34,20
EURO37,95
JPY0,238400
RUB0,365700
GBP45,61
EURO/USD1,11
BIST9.559,21
GR. ALTIN2.912,12
BTC63.912,23
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Almanya İmalat Sektöründe 1 Yılda En Hızlı Daralma: PMI 40,6’ya Geriledi

Almanya İmalat Sektöründe 1 Yılda En Hızlı Daralma: PMI 40,6’ya Geriledi

Almanya İmalat Sektöründe 1 Yılda En Hızlı Daralma: PMI 40,6'ya Geriledi
Almanya İmalat Sektöründe 1 Yılda En Hızlı Daralma: PMI 40,6'ya Geriledi
service

Almanya’nın imalat sektörü, eylül ayında son bir yılın en hızlı daralmasını yaşadı. Üretim, yeni siparişler ve istihdamdaki keskin düşüşler, sektörün zorlu bir dönemden geçtiğini gösteriyor.

PMI Endeksi 12 Ayın En Düşük Seviyesinde

S&P Global tarafından derlenen HCOB Almanya İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), ağustos ayındaki 42,4 seviyesinden Eylül ayında 40,6’ya geriledi. Bu düşüş, üst üste dördüncü ay derinleşen bir yavaşlamaya ve son 12 ayın en düşük değerine işaret ediyor.

Almanya İmalat Sektöründe 1 Yılda En Hızlı Daralma: PMI 40,6'ya Geriledi

Yeni Siparişlerde Dikkat Çekici Düşüş

Yeni siparişlerde geçen yılın ekim ayından bu yana görülen en sert düşüş yaşandı. Bu durum, piyasadaki belirsizliği, yatırımlardaki çekingenliği ve otomotiv sektöründeki zayıflığı yansıtıyor.

İhracat Satışlarında 11 Ayın En Keskin Düşüşü

İhracat satışları da Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’dan gelen talebin azalmasına bağlı olarak son 11 ayın en keskin düşüşünü kaydetti. Özellikle otomotiv ve makine mühendisliği sektörlerindeki pek çok şirket, rekabetin aniden yoğunlaşması karşısında henüz ikna edici cevaplar bulabilmiş değil.

İstihdamda Son 4 Yılın En Sert Daralması

Ankete göre, eylül ayında işgücü azaltımı hız kazanarak fabrika istihdamında son dört yılın en sert daralmasına yol açtı.

İş Dünyası Güveninde Keskin Düşüş

İş dünyası güveni keskin bir şekilde kötüleşerek son yedi ayda ilk kez negatife döndü. Ankete katılan firmaların üçte birinden fazlası, zayıf talep, jeopolitik belirsizlik ve otomotiv sektöründeki sorunları gerekçe göstererek önümüzdeki 12 ay içinde üretimde düşüş öngördü.

Almanya’nın imalat sektörü, son bir yılın en hızlı daralmasını yaşadı. PMI endeksinin 40,6 seviyesine gerilemesi, sektörün zorlu bir dönemden geçtiğini ve yakın zamanda bir toparlanma yaşanmasının zor olduğunu gösteriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir