USD34,25
EURO37,63
JPY0,231200
RUB0,353200
GBP44,92
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
GR. ALTIN2.872,22
BTC60.872,77
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Almanya Kimya Endüstrisinde Alarm Zilleri Çalıyor: İş Ortamı Endeksi %124 Düştü

Almanya Kimya Endüstrisinde Alarm Zilleri Çalıyor: İş Ortamı Endeksi %124 Düştü

Almanya Kimya Endüstrisinde Alarm Zilleri Çalıyor: İş Ortamı Endeksi 4 Düştü
Almanya Kimya Endüstrisinde Alarm Zilleri Çalıyor: İş Ortamı Endeksi %124 Düştü
service

Almanya’nın kimya endüstrisindeki iş ortamı eylül ayında önemli bir düşüş yaşadı, iş ortamı endeksi %124 oranında gerileyerek alarm zillerini çaldı.

İş Ortamı Endeksi Düşüşte

Ifo Ekonomik Araştırma Enstitüsü’nün anketine göre, iş ortamı endeksi ağustos ayındaki -6,1 puandan -13,6 puana düştü. Mevcut iş durumu değerlendirmeleri ağustos ayındaki 0,3 puandan -9,3’e geriledi ve iş beklentileri -17,8 puana kadar indi.

Almanya Kimya Endüstrisinde Alarm Zilleri Çalıyor: İş Ortamı Endeksi 4 Düştü

Almanya Kimya Endüstrisinde Neler Oluyor?

ifo Enstitüsü’nden endüstri uzmanı Anna Wolf, “Hem ekonomik hem de yapısal faktörler kimya endüstrisindeki şirketleri etkiliyor.” dedi. Üretimdeki duyarlılık Haziran 2020’den bu yana en düşük seviyesine indi.

Almanya Kimya Endüstrisinde Alarm Zilleri Çalıyor: İş Ortamı Endeksi 4 Düştü

Üretimde Düşüş ve Talep Sorunu

Wolf, “Sonuç olarak, kimyasal ürünlere yönelik yerel talep düştü ve sipariş sıkıntısı daha da kötüleşti. Şirketler üretimlerini azalttı ve üretim planlarını aşağı yönlü revize etti. Eylül ayında ihracat beklentileri de zayıftı.” şeklinde görüş belirtti.

Fiyat Düşüşleri ve Zorluklar

Zayıf talep nedeniyle şirketlerin çoğu fiyatlarını düşürmek zorunda kalıyor. Şirketlerin gelir değerlendirmeleri giderek daha kritik hale geldi. Ayrıca şirketler enerji dönüşümü, karmaşık bürokrasi ve artan işçilik maliyetleriyle mücadele ediyor.

Endüstrideki Duygu Durumu

Alman kimya endüstrisindeki duygu durumu iyi değil. Şirketler, artan enerji maliyetleri, zayıf talep ve zorlu bir iş ortamı ile karşı karşıya kalıyor.

Almanya’nın kimya endüstrisindeki iş ortamı endeksinin eylül ayında %124 oranında düşmesi, sektörde önemli bir düşüş sinyali veriyor. Şirketler enerji dönüşümü, artan maliyetler ve zayıf talep ile mücadele ederken, gelecek aylar için belirsizlik hakim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir