USD34,16
EURO38,17
JPY0,241000
RUB0,362600
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
GR. ALTIN2.918,51
BTC65.668,56
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altın Fiyatları Ekim’de Ne Olacak? Uzmandan Kritik Uyarı!

Altın Fiyatları Ekim’de Ne Olacak? Uzmandan Kritik Uyarı!

Altın Fiyatları Ekim'de Ne Olacak? Uzmandan Kritik Uyarı!
Altın Fiyatları Ekim'de Ne Olacak? Uzmandan Kritik Uyarı!
service

Altın fiyatları Ekim ayında ne yönde hareket edecek? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, ekim ayının ilk haftasında altının geleceği hakkında önemli bilgiler paylaştı. Yıldırımtürk, Eylül ayının son haftasında faiz indirimleriyle ivme kazanan altının, İsrail’in Lübnan’a saldırısıyla yükselişini sürdürdüğünü belirtti.

Altın Fiyatlarını Etkileyecek Faktörler

Yıldırımtürk, uluslararası piyasalarda ay sonu kontrat işlemlerinin dış piyasada altın fiyatlarını geri çekebileceğine dikkat çekti. Ayrıca, İsrail’in Filistin ve Lübnan’la yapacağı ateşkesin altın fiyatlarını etkileyeceğini belirtti. FED Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in yapacağı durum değerlendirmesi, Amerika’daki faiz indirimleri hakkında önemli ipuçları sağlayacak. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın konuşması da altının Ekim ayının ilk haftasında seyrini belirleyecek önemli faktörler arasında yer alıyor.

Altın Fiyatları Ekim'de Ne Olacak? Uzmandan Kritik Uyarı!

İç Piyasada Altın Fiyatları

Yıldırımtürk, bu hafta iç piyasalardaki gelişmelerin altın fiyatını belirleyeceğini söyledi. Dışarıdaki gelişmelerin iç piyasaya da yansıdığını belirten Yıldırımtürk, altın iç piyasada dış piyasadan gelen ons fiyatına bağlı olduğunu ve ons fiyatında bir geri çekilme olursa iç piyasada da altın fiyatlarında gerileme olacağını belirtti. Ancak, fiyatlardaki bu gerilemenin altın fiyatının düşmesi anlamına gelmediğini, geçici bir fiyat düzeltmesi olduğunu ifade etti.

Altın Fiyatları Ekim'de Ne Olacak? Uzmandan Kritik Uyarı!

Altın fiyatları, Ekim ayında çeşitli faktörlerin etkisi altında hareket edecek. İsrail-Lübnan çatışması, ABD faiz indirimleri, Çin ekonomisi ve uluslararası piyasalardaki kontrat işlemleri, altın fiyatlarının yönünü belirleyecek önemli faktörler arasında yer alıyor. Uzmanlar, altının kısa vadede oynaklık gösterebileceğini ve yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir