USD34,26
EURO37,06
JPY0,225700
RUB0,357700
GBP44,33
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN3.000,18
BTC67.260,17
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Analist: 2 Kripto Para ‘Short Squeeze’ İçin Hazır! 📈

Analist: 2 Kripto Para ‘Short Squeeze’ İçin Hazır! 📈

featured
Analist: 2 Kripto Para 'Short Squeeze' İçin Hazır! 📈
service

Analist: 2 Kripto Para ‘Short Squeeze’ İçin Hazır! 📈 Kripto para piyasası Ekim ayının başlangıcında büyük bir çöküş yaşadı. Bu, düşüş trendini güçlendirerek yüksek sermayeli açığa satış yapanları cezbetti. Short pozisyonların hakim olduğu piyasada belirli kripto paraların ‘short squeeze’ potansiyeli artıyor. Kripto analisti Vinicius Barbosa, bu potansiyele sahip iki önemli kripto parayı inceliyor.

SUI ve TIA: ‘Short Squeeze’ Potansiyeli Yüksek

CoinGlass verilerine göre, Sui (SUI) ve Celestia (TIA) dikkat çekici derecede yüksek negatif fonlama oranlarına sahipler. 4 Ekim’de, SUI ve TIA açığa satış yapanları long pozisyon sahiplerine sırasıyla %71,54 ve %124,88 APR ödüyordu. Bu oranlar, piyasadaki en yüksek açık faize sahip 30 kripto para birimi arasında en asimetrik olanlar arasındaydı. Yüksek fonlama oranları, açığa satış yapanları pozisyonlarını açık tutmak için daha yüksek bir maliyetle cezalandıracaktır ve bu da ‘short squeeze’ potansiyeli yaratır.


Sui (SUI): İlk Sırada

Sui, 2 Ekim’de 502,28 milyon dolar ile tüm zamanların en yüksek açık pozisyonuna ulaştı. Bu, tokenin 1,85 dolardan işlem gördüğü zaman gerçekleşti. Bu artışın başlıca nedeni, SUI’nin fonlama oranlarının aniden oldukça negatif hale gelmesiyle kanıtlanan short pozisyonlardaki artıştı. Trend devam etti ve 4 Ekim’de 1,69 dolar fiyatla rekor bir negatif fonlama oranına ulaştı. Sui’nin talebinde beklenmedik bir artış yaşanması halinde ‘short squeeze’ olasılığı yüksek. Ağustos ayında benzer bir dengesizlik, kripto para fiyatında önemli bir artışa yol açmıştı.

Celestia (TIA) da ‘Short Squeeze’ İçin Hazır

Celestia, yaklaşık -%125 fonlama oranıyla piyasadaki en yüksek dengesizliğe sahip. Bu durum, kripto para biriminin tarihsel fonlama oranına göre normal gibi görünüyor. Celestia, en yüksek negatif orana sahip olmasına rağmen, geçmişte OI ile ağırlıklandırıldığında çok daha kötü açığa satış dengesizliklerine sahipti. SUI’ye benzer şekilde, Celestia’nın grafiği de negatif fonlama oranı artışlarının genellikle açığa satışlardan önce geldiğini ve bunu fiyat artışlarının izlediğini gösteriyor.

Yatırımcılar Dikkatli Olmalı

Artan açığa satışlar ve yüksek negatif fonlama oranları potansiyel olarak fiyat artışlarına neden olabilir. Yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor çünkü short pozisyonlar genellikle varlıklar aşırı alım gördüğünde artar. SUI kısa süre önce %100’ün üzerinde bir artış göstermişti. Bu durum, kripto para biriminin aşırı satın alınmış olduğunu gösteriyordu. TIA ise Temmuz’dan beri devam eden düşüş algısının ortasında açıkça short satıcıların hakimiyetinde.

Analist: 2 Kripto Para ‘Short Squeeze’ İçin Hazır! 📈 Kripto para piyasasının çalkantılı hali sürerken, SUI ve TIA gibi belirli kripto paraların ani fiyat artışları potansiyeli dikkat çekiyor. Yatırımcılar, piyasanın bu dalgalanmalarını yakından takip etmeli ve ‘short squeeze’ olasılığına hazırlıklı olmalı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir