USD34,27
EURO37,50
JPY0,231300
RUB0,357500
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.926,15
BTC63.114,64
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Arbitrum’un 225 Milyon Dolarlık Oyun Programı Eleştirilerin Hedefi Oldu

Arbitrum’un 225 Milyon Dolarlık Oyun Programı Eleştirilerin Hedefi Oldu

Arbitrum'un 225 Milyon Dolarlık Oyun Programı Eleştirilerin Hedefi Oldu
Arbitrum'un 225 Milyon Dolarlık Oyun Programı Eleştirilerin Hedefi Oldu
service

Arbitrum DAO, oyun geliştiricileri ve oyuncuların ekosisteme katılımını artırmak amacıyla 225 milyon ARB tokenini Oyun Katalizör Programı (GCP) için ayırdı. Ancak dört aydan fazla bir süre geçmesine rağmen, programın ilerlemesi hakkında yeterli bilgi paylaşılmaması ve şeffaflık eksikliği toplulukta endişelere yol açtı.

Yönetimle İlgili Endişeler

Bu endişeler doğrultusunda, Arbitrum delegesi Joseph Schiarizzi, GCP’nin çok imzalı cüzdanından 220 milyon ARB’nin Arbitrum DAO hazinesine geri aktarılmasını hedefleyen bir yönetişim önerisini yayınladı. Schiarizzi, kurulun taahhütlerini yerine getirmediğini savundu. “Kurulun görevlerini henüz yerine getirmemesi üzücü ve orijinal öneride onaylanan denetim ve şeffaflık taahhütlerini yerine getirmekte gecikiyorlar.” dedi Schiarizzi.

Arbitrum'un 225 Milyon Dolarlık Oyun Programı Eleştirilerin Hedefi Oldu

Programın Gecikmesi

Güncel verilere göre, çok imzalı cüzdandan 1.35 milyon ARB tokeni çıkarken, GCP’de hala 223.65 milyon ARB tokeni bulunuyor. Bu öneri, GCP’nin faaliyetlerini sürdürebilmesi için yaklaşık 2 milyon dolarlık bir fon bırakılmasını öngörüyor. GCP’nin ikinci aşamasının sona ermesi gerektiği belirlenen zaman çizelgesine rağmen, bazı faaliyetler henüz tamamlanmadı.

Arbitrum'un 225 Milyon Dolarlık Oyun Programı Eleştirilerin Hedefi Oldu

Arbitrum’un 225 Milyon Dolarlık Oyun Programı

Arbitrum geliştirici firması Offchain Labs’in strateji direktörü A.J. Warner, programın halen kurulma aşamasında olduğunu ve henüz bir şeffaflık raporunun yayımlanmadığını belirtti. Warner, “Henüz bir şeffaflık raporu yok, çünkü program kuruluyor… Açıkça, GCP performans verileri üzerine bir şeffaflık raporu mevcut değil. Henüz performans gösteremiyorlar.” şeklinde konuştu. “Kurulun ilerlememesi, programın gereksinimlerini karşılayamıyor.” dedi Warner.

Programın Gecikmesi

GCP ile ilişkili bazı danışmanlar istifalarını verdi. Schiarizzi, bu durumun Arbitrum için olumsuz bir işaret olduğunu ifade etti. Arbitrum delegesi Krzysztof Urbański, projenin yenilikçi olmasının zorluklar yarattığını ve DAO’nun büyük token tahsisatlarını yönetme konusundaki yetkinliğinin sorgulandığını belirtti.

Programın Gecikmesi

Topluluk içinde ARB tokenlerinin geri alınması yönünde baskıların artması bekleniyor. Flipside Crypto veri bilimci Carlos Mercado, DAO’ların yeterli kaynaklara sahip olmamasının bu tür sorunlara yol açtığını ifade etti. GCP’nin onaylanmasından bu yana ARB’nin değeri yaklaşık %46 düştü.

Programın yavaş ilerlemesi, DAO’nun büyük token tahsisatlarını yönetme konusundaki yetkinliğini sorgulatıyor. Orta düzeyde ilerleyen GCP’nin yeterli altyapıya sahip olmaması eleştirilere neden oluyor. Arbitrum’un GCP’si, şeffaflık ve hesap verebilirlik konularında sürdürülen eleştiriler ışığında, programın geleceği belirsizlik taşıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir