USD34,27
EURO37,61
JPY0,231500
RUB0,354000
GBP44,90
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
GR. ALTIN2.875,20
BTC62.355,89
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari Ücret %30’un Üzerinde Artarsa İstihdam Kaybı Yaşanabilir: TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Başkanı Fayat Uyarıyor

Asgari Ücret %30’un Üzerinde Artarsa İstihdam Kaybı Yaşanabilir: TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Başkanı Fayat Uyarıyor

Asgari Ücret 'un Üzerinde Artarsa İstihdam Kaybı Yaşanabilir: TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Başkanı Fayat Uyarıyor
Asgari Ücret %30'un Üzerinde Artarsa İstihdam Kaybı Yaşanabilir: TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Başkanı Fayat Uyarıyor
service

TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Şeref Fayat, asgari ücret zammının işletmelere ağır bir yük getireceğini ve istihdam kaybına yol açabileceğini belirterek, %30’un üzerindeki bir artışın sektörü zorlayacağını ifade etti.

Asgari Ücret Zammının İşletmelere Yükü

Fayat, asgari ücrete yapılacak %30’un üzerinde bir zammın işletmeleri zorlayacağını belirterek, ‘Bir şekilde çalışanımızın eline daha fazla geçecek; ama işverenin üzerine yüklenen yükün yüzde 25-26’yı geçmediği bir formül bulunması lazım veya maalesef bir şekilde paramızın devalüe edilmesi lazım. Aksi takdirde özellikle emek yoğun sektörlerde zaten çok ciddi şekilde kaybettiğimiz istihdamı çok daha hızlı kaybedebiliriz. Bunun çok büyük bir tedirginliği maalesef yaşanıyor’ dedi.

Asgari Ücret 'un Üzerinde Artarsa İstihdam Kaybı Yaşanabilir: TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Başkanı Fayat Uyarıyor

İstihdam Kaybı Riski

Fayat, asgari ücret artışının işletmelere getirdiği yükün, emek yoğun sektörlerde istihdam kaybına yol açabileceğini vurguladı. Özellikle son dönemde yaşanan istihdam kayıplarının, asgari ücret artışının etkisiyle daha da artabileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Şeref Fayat, asgari ücrete yapılacak %30’un üzerinde bir artışın sektörü zorlayacağını ve istihdam kaybına yol açabileceğini vurguladı. Fayat, işletmelerin yükünü hafifletecek ve istihdamı koruyacak bir formül bulunması gerektiğini savundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir