USD34,00
EURO38,04
JPY0,239600
RUB0,368800
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.828,74
BTC63.707,55
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asya Borsaları %3 Yükselişte: Wall Street’in Kazandırdığı Ralli Devam Ediyor

Asya Borsaları %3 Yükselişte: Wall Street’in Kazandırdığı Ralli Devam Ediyor

Asya Borsaları %3 Yükselişte: Wall Street'in Kazandırdığı Ralli Devam Ediyor
Asya Borsaları %3 Yükselişte: Wall Street'in Kazandırdığı Ralli Devam Ediyor
service

Asya-Pasifik piyasaları Salı günü yükselişe geçti. Wall Street’teki güçlü performans ve S&P 500 ile Nasdaq endekslerinin toparlanması, Asya borsalarında yükselişi tetikledi. Yatırımcılar, Çin ve Hindistan’dan gelen Ağustos ayı ticaret verilerini yakından takip ediyor.

Wall Street’in Etkisi

Asya borsalarındaki yükseliş, önceki gün Wall Street’te yaşanan toparlanmanın bir yansıması olarak değerlendiriliyor. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri, önemli kazançlar elde ederek yatırımcıların moralini yükseltti. Bu olumlu hava Asya’ya da sıçradı.Asya Borsaları %3 Yükselişte: Wall Street'in Kazandırdığı Ralli Devam Ediyor

Çin ve Hindistan Ticaret Verileri

Asya’daki yatırımcılar, Çin ve Hindistan’dan gelen Ağustos ayı ticaret verilerine odaklanmış durumda. Bir ankete göre, Çin’in Ağustos ayı ihracatının yıllık bazda yüzde 6,5 oranında büyümesi bekleniyor. Bu, son dört ayın en yavaş büyüme oranı olacak. Hindistan’dan gelecek verilerin de piyasalara yön vereceği düşünülüyor.Asya Borsaları %3 Yükselişte: Wall Street'in Kazandırdığı Ralli Devam Ediyor

Yeni iPhone Modelleri Piyasaya Çıkıyor

Apple, yeni iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleriyle Kaliforniya’daki merkezinde bir etkinlik düzenledi. Daha önce duyurulan iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’a eklenen bu yeni modeller, önümüzdeki Cuma günü ön siparişe açılacak ve 20 Eylül’de piyasaya sürülecek.

Asya borsaları, Wall Street’in etkisiyle yükselişe geçti. Çin ve Hindistan’dan gelen ticaret verileri ve yeni iPhone modelleri, piyasalara yön verecek önemli faktörler olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir