USD34,23
EURO37,32
JPY0,229500
RUB0,352000
GBP44,57
EURO/USD1,09
BIST8.839,69
GR. ALTIN2.949,74
BTC67.242,02
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Avrupa Borsaları Karışık Seyrediyor: ECB Faiz Kararı Beklentisi

Avrupa Borsaları Karışık Seyrediyor: ECB Faiz Kararı Beklentisi

Avrupa Borsaları Karışık Seyrediyor: ECB Faiz Kararı Beklentisi
Avrupa Borsaları Karışık Seyrediyor: ECB Faiz Kararı Beklentisi
service

Avrupa borsaları bugün karışık bir seyir izliyor. Stoxx Europe 600 gösterge endeksi, açılışın ardından yüzde 0,5 düşüşle 518,22 puanda işlem görüyor. Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,4 azalışla 19.445 puanda, İtalya’da MIB 30 endeksi yüzde 0,2 kayıpla 34.520 puanda ve Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 gerilemeyle 7.447 puanda işlem görüyor.

ECB Faiz Kararı Beklentisi

Avrupa borsalarında dün satış ağırlıklı bir seyir hakim olurken, gözler yarın açıklanacak Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz kararına çevrildi. ECB’nin yarın yapacağı para politikası toplantısında faiz indirim sürecine devam etmesi beklenirken, bankanın üç temel politika faizinde 25 baz puan indirime gideceğine yönelik tahminler öne çıkıyor. Analistler, politika metni ve ECB Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamalarından alınacak sinyallerin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasının beklendiğini bildirdi.

Avrupa Borsaları Karışık Seyrediyor: ECB Faiz Kararı Beklentisi

Ekonomik Veriler

Bölgede dün açıklanan verilere göre, Almanya’da yatırımcı güveni, Avrupa Merkez Bankasından daha fazla faiz indirimi beklentisinin artmasıyla ekimde öngörülerin üzerinde yükselirken, eylülde 3,6 olan endeks, bu ay 13,1 seviyesine çıktı. Piyasa beklentisi, endeksin ekimde 10’a çıkması yönündeydi. Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi ise, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 1,8 artarken, İngiltere’de işsizlik ağustosta öngörülerin üzerinde düşüş göstererek yüzde 4’e geriledi.

Avrupa Borsaları Karışık Seyrediyor: ECB Faiz Kararı Beklentisi

İngiltere’de TÜFE

Öte yandan, bugünkü verilere göre İngiltere’de yıllık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) eylülde yüzde 1,7 ile yaklaşık 3,5 yılın ardından ilk kez hedeflenen yüzde 2 seviyesinin altında gerçekleşirken, aylık olarak değişim göstermedi. Bugün ayrıca, İngiltere’de konut fiyat endeksi ve ABD’de haftalık mortgage başvurularının yanı sıra ECB Başkanı Lagarde’ın açıklamaları takip edilecek.

Avrupa borsaları, ECB’nin faiz kararı ve diğer ekonomik verilerin açıklanmasıyla bugün karışık bir seyir izliyor. Piyasalar, ECB’nin para politikası kararından alınacak sinyallere göre yönünü belirleyecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir