Avrupa Birliği, ABD’nin gümrük vergilerine misilleme yaparak 21 milyar Euro değerindeki ABD mallarına ek vergi uygulamayı onayladı.
AB’den Trump’ın Vergilerine Karşılık Geldi
ABD Başkanı Trump’ın yüksek gümrük vergilerine Avrupa Birliği sert bir karşılık verdi. AB üyeleri yeni bir vergi listesi hazırladı.
Gümrük Vergisi Listesi Onaylandı
Avrupa Birliği’nin 27 üyesi, ABD ürünlerine uygulanacak gümrük vergisi listesinde değişiklikler yaparak yeni versiyonu kabul etti.
Soya Fasulyesi ve Portakal Suyu İlk Sırada
Yeni listede soya fasulyesi, portakal suyu gibi ABD ürünleri yer alırken Amerikan viskisi, içecek üreticilerini korumak için çıkarıldı.
Vergiler Nisan Ayında Uygulanacak
Avrupa Komisyonu, vergilerin 15 Nisan itibariyle tahsil edileceğini açıkladı. ABD ürünlerine yönelik yaptırımlar hızla başlayacak.
Geri Adım İçin Şartlar Belirlendi
Avrupa Birliği, ABD’nin adil bir müzakere sonucunu kabul etmesi halinde bu yaptırımların askıya alınabileceğini duyurdu.
Avrupa Birliği, ABD’nin gümrük vergilerine karşı kararlı bir duruş sergileyerek ekonomik bir misilleme başlattı. Gözler ABD’nin vereceği yanıtta.