Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Ateşkes ve enerji alanındaki iş birlikleri gündemde.
Rusya-Ukrayna Ateşkesi İçin Yeni Adımlar
Leavitt, Başkan Trump ve Zelenskiy’nin enerji alanında kısmi ateşkes üzerinde mutabık kaldığını açıkladı. Bu gelişme barışa yönelik bir adım olarak görülüyor.
Suudi Arabistan’da Ateşkes Görüşmeleri Planlanıyor
Teknik ekiplerin Suudi Arabistan’da bir araya gelerek ateşkesin Karadeniz’i de kapsayacak şekilde genişletilmesini görüşeceği belirtildi.
Ukrayna’nın Enerji Altyapısı İçin ABD Önerisi
Leavitt, Ukrayna’daki elektrik ve nükleer santrallerin korunması için idarenin ABD’ye verilmesinin en iyi çözüm olacağını ifade etti.
Trump’ın Barış Sürecindeki Rolü Vurgulandı
Leavitt, Başkan Trump’ın liderliğinin Ukrayna-Rusya krizinin çözümünde önemli olduğunu vurgulayarak barışa hiç bu kadar yakın olunmadığını belirtti.
Zelenskiy’den Ekstra Hava Savunma Talepleri
Zelenskiy, sivillerin korunması için Patriot füze sistemleri gibi ek hava savunma sistemleri talep etti. Bu talepler barış sürecinde önem taşıyor.
Trump’tan Avrupa’daki Füze Sistemleri İçin İş Birliği Sözü
Trump, Avrupa’daki mevcut füze sistemleri konusunda Ukrayna ile birlikte çalışmayı kabul ederek savunma kapasitesinin artırılmasına destek olacağını belirtti.
Beyaz Saray açıklamaları, Rusya-Ukrayna savaşının çözümüne yönelik umutları artırıyor. Ateşkes ve enerji iş birlikleri sürecin önemli adımları olarak öne çıkıyor.