USD34,16
EURO37,80
JPY0,233600
RUB0,359300
GBP44,96
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
GR. ALTIN2.914,74
BTC60.108,29
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Binance, Yeni Bir Altcoin’e 70 Milyon Dolar Yatırım Yaptı: Sophon!

Binance, Yeni Bir Altcoin’e 70 Milyon Dolar Yatırım Yaptı: Sophon!

Binance, Yeni Bir Altcoin'e 70 Milyon Dolar Yatırım Yaptı: Sophon!
Binance, Yeni Bir Altcoin'e 70 Milyon Dolar Yatırım Yaptı: Sophon!
service

Binance Labs, yeni nesil Blockchain projelerine yatırım yapmaya devam ediyor. En son yatırım, ZKsync “elastik Blockchain” ağı Sophon’a yapıldı. Sophon’a yatırım yapan Binance Labs, yatırım miktarı hakkında bilgi vermeyi tercih etmedi.

Binance Sophon’a Yatırım Yaptı!

Kripto devi Binance’in risk sermayesi ve kuluçka kolu Binance Labs, açıklanmayan bir miktarda Sophon’a yatırım yaptı. Sophon, Matter Labs’in ZK Stack’i kullanılarak oluşturulmuş bir ZKsync “elastik Blockchain” ağıdır. Sophon’un kurucu ortağı ve CEO’su Sebastien, görüşmelerin yaz aylarında başladığını ve yatırımın Ağustos ayında tamamlandığını söyledi.

Binance, Yeni Bir Altcoin'e 70 Milyon Dolar Yatırım Yaptı: Sophon!

Sophon Nedir?

Sophon, eskiden “hiper Blockchain” olarak bilinen bir zkSync elastik Blockchain’dir. ZKsync Era, Optimism ve Arbitrum gibi Blockchain’ler genelciyken, Sophon perakende kullanıcılarına daha güçlü bir odaklanma sunuyor. Sebastien, “Web2 alanında kimse Booking.com ya da Netflix kullanırken Amazon Web Services, Microsoft Azure ya da Google Cloud Platform kullanıp kullanmadığını umursamıyor; önemli olan dağıtım kanalları ve bazı durumlarda kültür ve/veya toplulukla birlikte platform deneyimi.” dedi.

Sophon’un Rakipleri

Sophon CEO’su, Solana ve Base’i en yakın rakipleri olarak görüyor. Çünkü bunlar “en perakende odaklı iki ekosistem.” Sebastien, ZK Stack’in Sophon’un “yerel hesap soyutlamasından, gazsız deneyimlerden ve SOPH ile temel gaz tokenini güçlendirme becerisinden yararlanarak” kendisini farklılaştırmasına olanak tanıdığını söyledi.

Sophon’un Geleceği

Sophon, tüketici odaklı web3 uygulamalarından oluşan bir ekosistem yaratmaya odaklanacak. Şu anda Aethir (AI), Azuro (tahminler) ve Beam (oyun) ile ortaklıkları var. Sophon’un gelecekte daha fazla ortaklık kurması bekleniyor.

Binance’in Sophon’a yatırımı, proje için önemli bir adım. Bu yatırım, Sophon’un büyümesine ve daha geniş bir kitleye ulaşmasına yardımcı olabilir. Sophon, ZKsync’in sunduğu teknolojinin yanı sıra, kullanıcı odaklı yaklaşımıyla dikkat çekiyor. Gelecekte Sophon’dan daha fazla haber duymayı bekleyebiliriz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir