USD34,24
EURO37,18
JPY0,228800
RUB0,356200
GBP44,63
EURO/USD1,08
BIST8.747,98
GR. ALTIN3.010,69
BTC68.368,87
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin 70.000 Dolar’a Yaklaştı! Uzmanlar: Yükseliş Devam Edecek

Bitcoin 70.000 Dolar’a Yaklaştı! Uzmanlar: Yükseliş Devam Edecek

Bitcoin 70.000 Dolar'a Yaklaştı! Uzmanlar: Yükseliş Devam Edecek
Bitcoin 70.000 Dolar'a Yaklaştı! Uzmanlar: Yükseliş Devam Edecek
service

Bitcoin (BTC), bu hafta kripto para piyasalarında önemli bir yükseliş yaşadı ve 70.000 dolara yaklaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine sadece birkaç adım uzakta. 19 Ekim’de yayınlanan haftalık bir rapor, BTC’nin %10,48 oranında yükseldiğini ve 69.000 dolara kadar çıktığını gösteriyor. Bu yükseliş, kripto yatırımcılarının gözlerini psikolojik olarak önemli bir seviye olan 70.000 dolara çevirmiş durumda.

Bitcoin ETF’lerine Güçlü Yatırım İlgi Var

QCP Capital’in en son raporuna göre, gelecek hafta BTC’nin yükselişini engelleyecek önemli bir makro veri bulunmaması, yükselişin devam edeceği beklentilerini artırıyor. Bu hafta dikkat çeken bir diğer gelişme ise Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) yönelik artan kurumsal talep oldu. Cuma günü itibariyle ETF’lere yapılan girişler toplamda 203,3 milyon dolara ulaştı.

Bitcoin 70.000 Dolar'a Yaklaştı! Uzmanlar: Yükseliş Devam Edecek

BTC Pazar Payı Da Zirvede

Son 6 gündür ETF’lere net girişlerin devam etmesi, yatırımcı ilgisinin sürdüğüne dair güçlü bir gösterge olarak değerlendiriliyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) Bitcoin ETF opsiyonlarının listelenmesine yönelik onayı, ETF’lere gereken likiditeyi sağlaması açısından önemli bir adım olarak görülmekte. Bu gelişmenin, sürdürülebilir sermaye girişlerini de çekmesi beklenmekte. Kurumsal yatırımcıların kripto paralara olan ilgisi, Bitcoin’in uzun vadede değer kazanma potansiyelini desteklemekte ve piyasada güvenin artmasına katkı sağlamakta. Bitcoin’in pazar payı da bu hafta önemli bir kilometre taşına ulaştı. BTC’nin pazar payı, Nisan 2021’den bu yana ilk kez %58 seviyesine çıktı ve son yılların en yüksek seviyesini gördü. Yüzde 60’lık kritik direnç seviyesine yaklaşan bu pazar payı, piyasanın toparlanması için önemli bir zemin hazırlıyor. Analistler, bu seviyenin aşılması halinde, özellikle birinci katman blockchain (Layer 1 – L1) token’larının güçlü bir toparlanma sürecine girebileceğini öngörüyor.

Bitcoin 70.000 Dolar'a Yaklaştı! Uzmanlar: Yükseliş Devam Edecek

Bitcoin 70.000 Dolar’a Yaklaştı! Uzmanlar: Yükseliş Devam Edecek

BTC’nin piyasa hakimiyetindeki bu artış, altcoinler üzerinde baskı yaratabiliyor. Ancak, yatırımcıların daha güvenli liman olarak gördüğü Bitcoin’e olan talebin artmasıyla açıklanmakta. Pazarın güven kazanması ve Bitcoin’in öncülük ettiği yükselişin devam etmesi, önümüzdeki haftalarda altcoinler için de pozitif bir etki yaratabiliyor. ABD hisse senetlerinin tarihi zirvelere yakın seyretmesi ve Japon yeni gibi büyük para birimlerinin zayıflamaya devam etmesi, risk iştahının daha da artmasına neden oluyor. Bu durum, özellikle ABD seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte riskli varlıklara yönelik talebi artırdı. Özellikle, yatırımcılar arasında kripto paraların cazibesini de destekleyecek bir atmosfer yaratıyor.

Bitcoin 70.000 Dolar'a Yaklaştı! Uzmanlar: Yükseliş Devam Edecek

Bitcoin ve ETH, Zirvelerine Yakın

Bitcoin fiyatı 19 Ekim itibariyle 68.400 dolar seviyesinde seyrediyor. Üstelik bu fiyat, BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine (73.777 dolar) sadece %7,86 uzaklıkta olduğunu gösteriyor. Yani BTC’nin bu seviyeye ulaşması için ciddi bir potansiyele sahip olduğu söylenmekte. Ethereum (ETH) ise 2.645 dolardan işlem görüyor. Ancak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.868 dolardan %84 uzaklıkta. Bu büyük fark, Ethereum için bir toparlanma potansiyeli sunmakta. Ancak önünde BTC’ye kıyasla daha zorlu bir yolculuk olduğunu gösteriyor.

Özetle, bu hafta kripto piyasaları için kritik. QCP’ye göre hem BTC hem de kurumsal yatırımcı ilgisi açısından olumlu bir hava mevcut.. Bitcoin’in 70.000 dolar sınırına yaklaşması, ETF’lere olan talebin artması ve ABD piyasalarındaki olumlu görünüm, önümüzdeki haftalar için kripto para piyasalarına yönelik iyimser beklentileri güçlendiriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir