USD34,07
EURO38,04
JPY0,240000
RUB0,369800
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.834,00
BTC62.892,58
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin (BTC) Fiyatında Büyük Düşüş Mü Bekleniyor? Fed’in Faiz Kararı Kritik!

Bitcoin (BTC) Fiyatında Büyük Düşüş Mü Bekleniyor? Fed’in Faiz Kararı Kritik!

Bitcoin (BTC) Fiyatında Büyük Düşüş Mü Bekleniyor? Fed'in Faiz Kararı Kritik!
Bitcoin (BTC) Fiyatında Büyük Düşüş Mü Bekleniyor? Fed'in Faiz Kararı Kritik!
service

Geçtiğimiz hafta piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Fed’in faiz kararını bekleyen yatırımcıların dikkatini çekti. Fed’in politika değişikliği, özellikle Bitcoin (BTC) gibi riskli varlıkların fiyatlarında büyük dalgalanmalara yol açabilir. Peki, Fed’in faiz kararının Bitcoin (BTC) fiyatı üzerindeki etkisi ne olacak?

Makroekonomi Özeti

ABD işgücü piyasaları, Fed ve ABD ekonomisine dair olumsuz sinyaller veriyor. Soğumakta olan ekonomi ve Fed’in yavaş hareket etmesi endişeleri artırdı. Sonuç olarak, hisse senetleri Mart 2023’ten beri en kötü haftalık düşüşünü yaşadı. Geçen sene yaşanan bankrun benzeri olaylar, yüksek faizlerin artan iskonto oranına yol açmıştı. Mart ayında bazı bankalarda %80’e varan düşüşler görüldü. S&P 500 %1,7 ve Nasdaq 100 %2,7 düşerken, Ağustos istihdam artışı tahminlerin 23.000 altında kaldı. 2 yıllık hazine tahvil getirisi 15bp düşerken, Fed’den Christopher Waller daha büyük faiz indirimi olasılığına ‘açık’ olduğunu söyledi. Piyasalar 50bp’lik bir indirim ihtimalini fiyatlamaya başladı.

Bitcoin (BTC) Fiyatında Büyük Düşüş Mü Bekleniyor? Fed'in Faiz Kararı Kritik!

Bitcoin (BTC) Ne Olacak?

Özellikle son iki gün oldukça dalgalı geçti, ancak BTC 52.000 doların üzerinde kalmayı başardı. Fed’in faiz indirimleriyle daha derin bir dip görebiliriz. Eylül ayı bu durum için müsait görünüyor. Ancak, yıl sonuna doğru politikadaki dönüşüm sindirilirken gerçek boğa koşusu başlayabilir. 2020’de S&P 500, sabırlı yatırımcılara neredeyse %100 getiri sağlamıştı. Bu da son çeyrek için BTC yükseliş hikayesini destekliyor.

Bitcoin (BTC) Fiyatında Büyük Düşüş Mü Bekleniyor? Fed'in Faiz Kararı Kritik!

Fed’in faiz kararı, Bitcoin (BTC) ve diğer riskli varlıkların fiyatlarını etkileyebilir. Fed’in politikasına göre Bitcoin (BTC) fiyatı dalgalanabilir. Yatırımcıların Fed’in kararını yakından takip etmeleri önemlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir