USD34,24
EURO37,63
JPY0,231300
RUB0,360300
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.922,34
BTC62.199,62
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin Dominansı %58’e Takıldı: Altcoin Sezonu Başlıyor mu?

Bitcoin Dominansı %58’e Takıldı: Altcoin Sezonu Başlıyor mu?

Bitcoin Dominansı 'e Takıldı: Altcoin Sezonu Başlıyor mu?
Bitcoin Dominansı %58'e Takıldı: Altcoin Sezonu Başlıyor mu?
service

Son üç haftada kripto para piyasası, toplam piyasa değerinin 1.828 trilyon dolardan 2.261 trilyon dolara yükselmesiyle yaklaşık %20’lik bir artış gösterdi. Bu büyümenin ana itici gücü, Federal Rezerv’in faiz indirim kararıydı. Özellikle Bitcoin, bu gelişmeyle birlikte bir ayın en yüksek seviyesi olan 65.142 dolara ulaştı. Ancak şu anda Bitcoin’in piyasa hakimiyeti önemli bir direnç seviyesinde bulunuyor. Bu durum, akıllara altcoin sezonunun gelip gelmeyeceği sorusunu getiriyor. Kripto piyasasının dinamiklerini daha iyi anlamak ve altcoinlerin Bitcoin’e karşı nasıl bir yol izleyeceğini görmek için derinlemesine bir analiz yapmamız gerekiyor.

Bitcoin Hakimiyeti Dirençte

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti %58.59’a kadar çıkmışken, şu anda kritik bir direnç seviyesini aşmakta zorlanıyor. Analistlere göre, Bitcoin’in piyasa hakimiyeti düşerse bu, güçlü altcoin rallisinin habercisi olur. Bitcoinsensus’tan yapılan analizlere göre, Bitcoin hakimiyetinin haftalık grafiğinde bir “bearish pennant” formasyonu görüldüğü belirtiliyor. Eğer bu formasyon aşağı yönde kırılırsa, Bitcoin’in piyasa payı azalır. Ayrıca bu durum altcoinlere yeni bir fırsat alanı yaratır. Altcoin fiyatlarının yukarı yönlü bir ivme kazanması için Bitcoin hakimiyetinin kırılması önem taşıyor. Kripto dünyasında her ne kadar Bitcoin öncü rol oynasa da, Bitcoin’in bu seviyelerde takılı kalması ya da gerilemesi altcoinlerin öne çıkması için bir fırsat anlamına gelebilir.

Bitcoin Dominansı 'e Takıldı: Altcoin Sezonu Başlıyor mu?

Kritik Destek, Altcoinleri Etkiler mi?

Şu anda Bitcoin’in piyasa hakimiyeti %57 seviyelerinde bulunmakta ve en kritik destek seviyesi %47.5’te. Bu seviye, Fibonacci düzeltme seviyesine de denk geliyor ve geçmişte Bitcoin hakimiyeti bu seviyeye indiğinde altcoinlere önemli miktarda sermaye akışı oldu. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti, bu direncin altına düşerse, altcoinlerin ciddi bir yükseliş yaşama ihtimali oldukça yüksek. Bu %47.5 destek seviyesi kritik bir öneme sahip çünkü bu seviye geçmişte birçok kez piyasa hakimiyeti açısından bir dönüş noktası olarak görev gördü. Eğer Bitcoin bu seviyeden sıçrama yaparsa, yeniden piyasa üzerindeki kontrolü eline alır. Ancak, bu seviyenin altına düşmesi halinde altcoinlerin Bitcoin’e karşı büyük bir üstünlük kurma şansı doğar. Özellikle son haftalarda altcoinlerde yaşanan hareketlenme, yatırımcıların bu ihtimale dikkat etmesi gerektiğini gösteriyor.

Bitcoin Dominansı 'e Takıldı: Altcoin Sezonu Başlıyor mu?

Altcoin Sezonu İçin Henüz Erken mi?

Teknik göstergeler umut verici görünmekte. Fakat, şu aşamada kesin olarak bir altcoin sezonu geldiğini söylemek için henüz erken. Blockchain Center’a göre, 90 gün içinde en iyi 50 altcoinden sadece %31’i Bitcoin’i geride bırakmayı başardı. Bu veri, altcoin sezonunun resmi olarak başlamadığını gösteriyor. Altcoin sezonu endeksi şu anda 31 puanda. Ancak bir altcoin sezonunun doğrulanması için bu skorun 75’e ulaşması gerekiyor. Artan puan uzun vadeli yatırımcılar için umut veriyor. Ancak altcoinlerin liderliği ele geçirmesi için daha fazla kazanç gerekiyor. Şu an için yatırımcılar, piyasayı dikkatle izlemeli. Böylece hem Bitcoin’in hem de altcoinlerin hareketlerini gözlemlemeye devam etmeliler.

Bitcoin Dominansı 'e Takıldı: Altcoin Sezonu Başlıyor mu?

Sonuç olarak, kripto piyasasında yaşanan bu son yükseliş, Bitcoin’in direnç seviyelerinde takılı kalmasıyla birlikte altcoinlerin ön plana çıkma olasılığını gündeme getiriyor. Ancak teknik göstergeler ve piyasadaki genel eğilimler, kesin bir altcoin sezonundan bahsetmek için henüz erken olduğunu işaret ediyor. Yatırımcılar, hem Bitcoin’in hem de altcoinlerin piyasa dinamiklerini izlemeye devam etmeli ve dikkatli adımlar atmalı. Kripto piyasası her zaman olduğu gibi belirsizliklerle dolu. Dolayısıyla bu süreçte fırsatların ne zaman geleceğini öngörmek zor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir