USD34,16
EURO38,17
JPY0,241000
RUB0,362600
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
GR. ALTIN2.918,51
BTC65.711,95
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin Düşerken Ne Yapmalı? Samson Mow’dan 4 Önemli Taktik

Bitcoin Düşerken Ne Yapmalı? Samson Mow’dan 4 Önemli Taktik

Bitcoin Düşerken Ne Yapmalı? Samson Mow'dan 4 Önemli Taktik
Bitcoin Düşerken Ne Yapmalı? Samson Mow'dan 4 Önemli Taktik
service

Son dönemde yaşanan düşüşler kripto para piyasasında yatırımcılar arasında paniğe neden oldu. Bitcoin ve altcoinler haftalık bazda ortalama %3 ile %10 arasında değer kaybetti. Makro ekonomik veriler ve eylül ayı için yapılan tarihsel tahminler, çöküş teorilerini güçlendirirken, Glassnode raporu, Bitcoin yatırımcılarına ilişkin son verilerin o kadar da kötü olmadığını gösteriyor. Ünlü Bitcoin savunucusu Samson Mow, Bitcoin fiyatı düşerken nasıl kazanç elde edilebileceğine dair taktiklerini açıkladı.

Glassnode Raporu: Yatırımcı Hala Karlı

Glassnode, kripto piyasasındaki kar zarar durumuna ilişkin bir rapor yayınladı. Firma, son düşüşlerdeki kar zarar durumunun göründüğü kadar kötü olmadığını belirtirken, Bitcoin’in gerçekleşmemiş kayıplarının piyasa değerinin sadece %2,9’unu oluşturduğunu açıkladı. Analiz firmasının verilerine göre, gerçekleşmemiş kar/zarar oranı 6:1 seviyesinde. Bu oran, ortalama yatırımcının hala beklenen seviyede olduğunu gösterirken, birçok yatırımcının düşüşlere rağmen hala kârda olduğunu ortaya koyuyor.

Bitcoin Düşerken Ne Yapmalı? Samson Mow'dan 4 Önemli Taktik

Bitcoin Düşerken Yatırımcıların İzleyebileceği 4 Taktik

Bitcoin fiyatı son bir ayda %9’un üzerinde bir geri çekilme yaşadı. Ağustos ayının ortalarında 64.000 dolar seviyesinden eylül ayının ikinci haftasında 54.000 dolara kadar geriledi. Ünlü Bitcoin savunucusu Samson Mow, Bitcoin’in kripto piyasasındaki düşüşle birlikte daha da gerileyebileceğini belirtti. Mow, yatırımcılar için düşen piyasada nasıl ticaret yapılabileceğine dair dört farklı taktik açıkladı.

Bitcoin Düşerken Ne Yapmalı? Samson Mow'dan 4 Önemli Taktik

Samson Mow’un Tavsiyeleri

Mow, paylaşımında mevcut piyasa şartlarını ele alarak ayı piyasasına inanan yatırımcılara ilk olarak uzun vadeli yatırımcıların düşüşlerde BTC biriktirmeye devam ettiğini açıkladı. İlk seçenek HODL + biriktirmek, ikinci seçenek HODL + biriktirmeyi bırakmak. Üçüncü seçenekte yatırımcının her şeyi satıp piyasadan çıkabileceğine dair bir tercih yapabileceğinden bahsetti. Son olarak dördüncü seçenekte yatırımcının her şeyi satıp yeniden dipten alım yapılabileceğini ifade etti. Bu aşamada dip noktasının alım seviyesi olup olmadığına dikkat çekiyor. Alım noktasından daha fazla düşüşün yaşanması mümkündür. Ancak genel teori, daha önce ulaşılan seviyeye yeniden ulaşacağı yönündendir.

Kripto Piyasasının Son Durumu

Kripto piyasasına baktığımızda Bitcoin, geçen cuma günkü pozisyonunu koruyarak 54.000 dolar bölgesinde kalamaya devam ediyor. TON, BNB, SOL gibi altcoinler gün içinde hafif toparlanma göstererek %1 ile %3 arasında toparlandı. AVAX fiyatı son sert düşüşün ardından %4 toparlayarak haftanın son gününde %2’lik bir kârla haftayı kapadı. Buna karşın HNT, SUI ve UNI altcoinleri haftalık çift haneli kazançlar elde etti. Haftalık olarak meme coin piyasasına bakıldığında, en iyi performansı yüksek potansiyeli meme coin olan WIF göstererek yeniden 1,5 doların üzerine çıkmayı başardı.

Son yaşanan düşüşler kripto para piyasasında yatırımcılar arasında paniğe neden oldu. Bitcoin ve altcoinler haftalık bazda ortalama %3 ile %10 arasında değer kaybetti. Ancak, Glassnode raporu, Bitcoin yatırımcılarına ilişkin son verilerin o kadar da kötü olmadığını gösteriyor. Uzman Samson Mow, Bitcoin fiyatı düşerken nasıl kazanç elde edilebileceğine dair taktiklerini paylaştı. Mow, Bitcoin fiyatının er ya da geç 1,0 milyon dolara ulaşacağını düşünüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir