USD34,24
EURO37,05
JPY0,228100
RUB0,353700
GBP44,54
EURO/USD1,08
BIST8.654,39
GR. ALTIN3.000,92
BTC67.438,92
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin ETF Girişleri: Altcoin Piyasası Risk Çığlığı Atıyor mu?

Bitcoin ETF Girişleri: Altcoin Piyasası Risk Çığlığı Atıyor mu?

Bitcoin ETF Girişleri: Altcoin Piyasası Risk Çığlığı Atıyor mu?
Bitcoin ETF Girişleri: Altcoin Piyasası Risk Çığlığı Atıyor mu?
service

Bernstein analistleri, Bitcoin ETF’lerinin artan popülaritesinin altcoin piyasasında risk iştahını artırdığını söylüyor. Bernstein’a göre, Bitcoin’in yükselişini besleyen faktörler arasında Donald Trump’ın Beyaz Saray’ı kazanma ihtimalinin artması ve Kamala Harris’in kripto politikaları da yer alıyor.

Bitcoin ETF Girişleri ve Risk İştahı

Analistler, Bitcoin ETF girişleri, kripto hisse senedi piyasaları ve bireysel katılımı artıran meme coin’lerin “risk çığlığı atan” bir piyasaya katkıda bulunduğunu söylüyor. Bernstein analistleri, Bitcoin’in diğer riskli varlıkların yanı sıra açıkça kripto yanlısı Donald Trump’ın ABD başkanlık seçimlerini kazanma ihtimalinin artmasını ve rakibi Kamala Harris’in yükseliş ve daha net kripto politikası açıklamalarını yorumluyor. Bu bağlamda, piyasanın aşağı yönlü risk konusunda daha az endişeli olduğunu söylüyor.

Bitcoin ETF Girişleri: Altcoin Piyasası Risk Çığlığı Atıyor mu?

Meme Coin’ler ve Yapay Zeka ile Kesişimleri

Analistlere göre meme coin’ler yeni bireysel yatırımcıların da ilgisini çekmeye başladı. Ayrıca, toplu piyasa değeri son altı ayda üç kat artarak yaklaşık 66 milyar dolara ulaştı. Bu, kripto içinde en hızlı büyüyen coin kategorisi ve bireysel yatırımcılar meme coin’leri komik, ilişkilendirilebilir ve sosyal açıdan ilgi çekici buluyor.

Bitcoin ETF Girişleri: Altcoin Piyasası Risk Çığlığı Atıyor mu?

Analistler, ABD spot Bitcoin ETF’lerinin güçlü net girişlere geri döndüğünü söylüyor. Ayrıca, geçen hafta 2,1 milyar dolar kaydettiğini belirtiyor. Fonların işlem görmeye başlamasından bu yana kümülatif net girişler yaklaşık 21 milyar dolara ulaştı. Yönetim altındaki varlıklar ise 66 milyar doların üzerinde bir rekor seviyeye ulaştı. Spot-CME türevleri taşıma ticaretinden gelen ilk ETF talebinin aksine, varlık yöneticileri varlık danışmanlarına ve aracı kurumlara dağıtıma odaklandığından, artan ETF girişlerinin artık giderek artan bir şekilde spot Bitcoin talebine yol açtığına inanılıyor.

Bernstein analistleri, Bitcoin ETF’lerinin artan popülaritesinin altcoin piyasasında risk iştahını artırdığını söylüyor. Meme coin’lerin yükselişi ve Donald Trump’ın başkanlık yarışındaki liderliği de bu artışa katkıda bulunuyor. Bernstein’a göre, Bitcoin’in yükselişini besleyen faktörler arasında Donald Trump’ın Beyaz Saray’ı kazanma ihtimalinin artması ve Kamala Harris’in kripto politikaları da yer alıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir