USD34,23
EURO37,08
JPY0,227900
RUB0,354200
GBP44,56
EURO/USD1,08
BIST8.654,39
GR. ALTIN2.992,16
BTC67.645,18
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin ETF’ler Risk Çığlığı Atıyor: 21 Milyar Dolar Giriş ve Meme Coin’ler Dikkat Çekiyor

Bitcoin ETF’ler Risk Çığlığı Atıyor: 21 Milyar Dolar Giriş ve Meme Coin’ler Dikkat Çekiyor

Bitcoin ETF'ler Risk Çığlığı Atıyor: 21 Milyar Dolar Giriş ve Meme Coin'ler Dikkat Çekiyor
Bitcoin ETF'ler Risk Çığlığı Atıyor: 21 Milyar Dolar Giriş ve Meme Coin'ler Dikkat Çekiyor
service

Bitcoin, son zamanlarda 70.000 dolar direnç seviyesini aşmaya çalışırken, analistler Bitcoin ETF girişlerinin ve meme coin’lerin piyasaya risk çığlığı attığını söylüyor. Araştırma ve aracılık firması Bernstein, Bitcoin ETF’lerinin piyasaya 21 milyar dolarlık giriş sağladığını ve meme coin’lerin hızla büyüyen bir kategori haline geldiğini belirtiyor.

Bitcoin ETF’ler: Artan Talep

Bernstein analistleri, Bitcoin ETF girişlerinin giderek artan bir şekilde spot Bitcoin talebine yol açtığını düşünüyor. Analistler, spot-CME türevleri taşıma ticaretinden gelen ilk ETF talebinin aksine, varlık yöneticilerinin varlık danışmanlarına ve aracı kurumlara dağıtıma odaklandığını belirtiyor.

Bitcoin ETF'ler Risk Çığlığı Atıyor: 21 Milyar Dolar Giriş ve Meme Coin'ler Dikkat Çekiyor

Meme Coin’ler: Yeni Bir Dönem

Analistlere göre, meme coin’ler yeni bireysel yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Meme coin’lerin toplu piyasa değeri son altı ayda üç kat artarak yaklaşık 66 milyar dolara ulaştı. Meme coin’lerin komik, ilişkilendirilebilir ve sosyal açıdan ilgi çekici bulunması, doğal memetik büyümelerine yol açıyor.

Bitcoin ETF’ler ve Meme Coin’ler: Risk Çığlığı

Bernstein analistleri, Bitcoin ETF girişlerinin, kripto hisse senedi piyasalarının ve bireysel ticaret duyarlılığının ‘risk çığlığı attığını’ söylüyor. Analistler, Bitcoin’in diğer riskli varlıkların yanı sıra, Donald Trump’ın ABD başkanlık seçimlerini kazanma ihtimalinin artmasını ve Kamala Harris’in yükseliş ve daha net kripto politikası açıklamalarını yorumluyor.

Bitcoin ETF’ler ve meme coin’lerin piyasaya getirdiği risk çığlığı, Bitcoin ve altcoin piyasasının geleceği için önemli bir gösterge. Analistler, bu eğilimlerin devam etmesi halinde, Bitcoin ve altcoin piyasasında daha fazla volatilite yaşanabileceğini belirtiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir