USD34,18
EURO37,02
JPY0,228700
RUB0,351500
GBP44,61
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
GR. ALTIN2.960,05
BTC67.298,54
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin Fiyat Tahmini: 61 Milyar Dolarlık ETF Girişi Erken Ralli İşaret Mi?

Bitcoin Fiyat Tahmini: 61 Milyar Dolarlık ETF Girişi Erken Ralli İşaret Mi?

Bitcoin Fiyat Tahmini: 61 Milyar Dolarlık ETF Girişi Erken Ralli İşaret Mi?
Bitcoin Fiyat Tahmini: 61 Milyar Dolarlık ETF Girişi Erken Ralli İşaret Mi?
service

Bitcoin fiyatı, eylül ayının ikinci yarısından itibaren küresel çapta ekonomik gelişmeler ile iyileşmeye başladı ve 60 bin doların üzerinde tutunmayı başardı. Analistler, şimdiye kadarki en iyi eylül ayını geçiren Bitcoin’in, son 27 günde %11 yükseldiğini ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73 bin dolardan yalnızca %10 geride olduğunu belirtiyor. Bitcoin rezerv oranlarının artması ile ekim ayına güçlü bir giriş yapabilir.

Bitcoin Stop ETF Girişleri Eylül Sonunda Artıyor

27 Eylül Cuma günü Bitcoin ETF’lerinde yıllık toplam 496 milyonluk net giriş yaşandığı ortaya çıktı. En yüksek giriş Ark Invest ve 21Shares şirketine ait ARKB ETF’sinde oldu. Toplam değeri 203 milyon olan ETF girişinin toplam net girişi 2,723 milyar oldu. Fidelity ETF’sinin tek günlük girişi 124 milyon, tarihsel net girişi ise 9,989 milyar dolara ulaştı. Grayscale ise 26 milyonluk tek günlük girişle 20 milyarlık dolarlık net çıkış yaşadı. 27 Eylül’de raporlanan verilere göre Bitcoin ETF’lerinde net varlık değeri 61 milyar dolar ile yeni bir seviyeye ulaştı. BlackRock, uzun vadeli bir yatırım seçeneği olarak Bitcoin ETF hissesi satın aldığı paylaşıldı. BlackRock elinde 198,874 IBIT olarak bilinen ETF hissesi tutuyor.

Bitcoin Fiyat Tahmini: 61 Milyar Dolarlık ETF Girişi Erken Ralli İşaret Mi?

Bitcoin ETF Girişleri Ekim Rallisi İçin Erken İşaret Mi?

ETF’lerde yaşanan net ve tutarlı girişler sayesinde BTC, önemli oranda destek görerek Fed faiz indiriminin ardından gösterdiği iyileşmeyi sürdürdü ve eylül sonunda toparlanmayı başardı. CryptoQuant CEO’sunun açıklamalarına göre rezerv oranları arttı. Bu gelişme, ETF girişlerinin artmasını destekledi. Rezerv artış, son iki yükseliş trendi takip edildiğinde boğa koşusu başlamadan önceki bir işaret olarak ele alınır. Bu artışın devam etmesi, ekim ve kasım ayları arasında beklenen potansiyel bir boğa koşusundan önce erken bir işaret olabilir.

Bitcoin Fiyat Tahmini: 61 Milyar Dolarlık ETF Girişi Erken Ralli İşaret Mi?

Bitcoin Fiyat Tahmini: 68 Bin Dolarlık Direnç Seviyesi

Hafta sonu Bitcoin fiyatı 66,5 bin dolara ulaşarak son iki ayın en yüksek zirvesine ulaştı. Bir miktar geri çekilme ile 65,803 dolara geriledi ve aynı sürede işlem hacmi %12 düştü. Göreceli Güç Endeksi (RSI) 66 seviyesine çıkarak yatay seyir izliyor. Analist Captan Faibik, Bitcoin’in şu anda boğaların tam kontrolünde olduğunu ifade etti. Analist, BTC’nin bir sonraki direnç seviyesinin 68 bin olduğunu açıkladı. Orta vadeli BTC tahminine de yer veren analist, boğaların bu seviyeyi koruyabilmesi hâlinde genişleyen kama modelinde yukarı yönlü bir kırılma gerçekleşebileceğini açıkladı.

Ekim ve kasım aylarında geçmiş verilerine bakıldığında, Bitcoin 2013’ten bu yana ekim ayında ortalama %22’lik bir artış yaşadı. Kasım ayına bakıldığında ise küresel ekonomi verilerindeki iyileşme ile kripto parada %47’lik bir artış görüldü. Ancak yaşanan yükseliş her yıl tekrarlamadığı da biliniyor. Analist Faibik, Aralık ayının sonuna doğru bu momentumla lider kripto paranın fiyatı 88 bin ile 90 bin dolara ulaşabileceğini öngörüyor. Ancak kasım ayında ABD başkanlık seçimlerinin de BTC fiyatında kısa vadeli spekülasyonlara neden olabileceği biliniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir