USD34,24
EURO37,18
JPY0,228800
RUB0,356200
GBP44,63
EURO/USD1,08
BIST8.747,98
GR. ALTIN3.010,69
BTC68.368,87
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin İçin ‘Garip’ Hafta: 68.000 Dolarlık Yükseliş Sürdürülebilir mi?

Bitcoin İçin ‘Garip’ Hafta: 68.000 Dolarlık Yükseliş Sürdürülebilir mi?

Bitcoin İçin 'Garip' Hafta: 68.000 Dolarlık Yükseliş Sürdürülebilir mi?
Bitcoin İçin 'Garip' Hafta: 68.000 Dolarlık Yükseliş Sürdürülebilir mi?
service

Bitcoin’in (BTC) fiyatındaki son yükselişe rağmen, kripto dünyasındaki uzmanlar, bu yükselişin sürdürülebilir olup olmadığı konusunda uyarıda bulunuyor. Analist Justin Bennett, Bitcoin’in henüz ‘kalkış için hazır olmadığını’ belirterek, fiyat hareketlerinin karışık sinyaller verdiğini ve bu yükselişin büyük ölçüde spekülatörler tarafından yönlendirildiğini söylüyor.

Bitcoin İçin Yükselişe Dikkat

Bitcoin’in yedi aylık bir dar banttan çıkması, özellikle hafta sonu işlemlerinde düşük hacimli bir piyasa ortamında gerçekleştiği için dikkatle izlenmesi gereken bir durum olarak değerlendiriliyor. Bennett, bu durumu şu sözlerle özetliyor: “İnsanlar, düşük hacimli bir cuma günü gerçekleşen bir Bitcoin çıkışını kutluyorlar. Ancak henüz gün veya hafta kapanmış değil. Bu yükselişin büyük bir kısmı sürekli vadeli işlemler tarafından yönlendiriliyor ve açık pozisyon (OI) hacmi temmuz ayındaki zirve seviyesine geri döndü. Şu an için kesin tahminlerde bulunmuyorum çünkü veriler çelişkili. Ancak bir trader olarak bu noktada temkinli olmakta hiçbir sakınca yok.”

Bitcoin İçin 'Garip' Hafta: 68.000 Dolarlık Yükseliş Sürdürülebilir mi?

Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Bennett, geçtiğimiz hafta kripto piyasasında garip bir hareketlilik olduğunu ifade ediyor. Balinaların (yüksek miktarda Bitcoin’e sahip olan yatırımcılar) küçük yatırımcılara kıyasla daha istikrarlı durduğunu, ancak spot piyasadaki trader’ların hafta başından bu yana fazla etkin olmadığını vurguluyor. Bennett, bu yükselişin büyük ölçüde vadeli işlemler tarafından yönlendirildiğini söylüyor. Ayrıca bunun genellikle sağlıklı bir piyasa hareketi olmadığını düşünmekte.

Bitcoin İçin 'Garip' Hafta: 68.000 Dolarlık Yükseliş Sürdürülebilir mi?

Tether (USDT) Dominansı: BTC İçin Olumlu

Justin Bennett ayrıca, Tether’in (USDT) piyasa hakimiyetinin son zamanlarda iki destek seviyesinin altına düştüğüne dikkat çekiyor. USDT hakimiyeti (USDT.D), kripto piyasasındaki toplam piyasa değerinin ne kadarının Tether tarafından oluşturulduğunu izler. Genellikle, USDT.D’deki düşüşler Bitcoin ve altcoinler için yükseliş sinyali olarak yorumlanır çünkü bu, trader’ların stablecoin’lerini kripto varlıklar almak için kullandıklarını gösterir.

Bitcoin’in son yükselişine rağmen, uzmanlar henüz gerçek bir boğa piyasası başlangıcından bahsetmiyorlar. Bennett, Bitcoin fiyatının 68.200 dolar seviyesindeki tepkisinin, çelişkili verilerden daha önemli olduğunu belirtiyor. Yani bu fiyat seviyesinin altına inilirse, daha ciddi bir düşüş yaşanmakta. Yatırımcılar, önümüzdeki günlerde Bitcoin’in fiyat hareketlerini yakından takip etmeli ve yatırımlarını dikkatli bir şekilde yönetmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir